lauantaina, heinäkuuta 22, 2017

Minsk - Odessa - Chisinau, reissun kulut

Joskus mietityttää kannattaako lähteä opastetulle kiertomatkalle vai suunnitella reissu itse ja tehdä kaikki varaukset netin avulla tai hankkia peräti matkatoimiston kokoama yhdistelmä- tai kiertomatka vain itselle. Kaikkea on kokeiltu ja jokaisessa on omat hyvät puolensa.

Opastetulla kiertomatkalla saattaa päästä sellaisiin kohteisiin, joihin ei tulisi mentyä itsekseen.  Varaukset on tehty valmiiksi ja opas kertoo suomeksi tutustumiskohteista eikä tarvitse lukea kaikkea etukäteen tai reissun aikana kirjoista ja netistä kenties vierailla kielillä. Aina ei kuitenkaan ole tarjolla valmiina sellaisia matkoja, jotka kiinnostavat. Itse koottu paketti tulee ainakin edullisemmaksi kuin matkatoimiston parille henkilölle räätälöimä, mutta charter-lentoihin ja sopimushotelleihin pohjautuva ison matkanjärjestäjän kierto- tai yhdistelmämatka on todennäköisesti edullisempi kuin itse räätälöity.

Kesän kierrokselle eteläiseen Itä-Eurooppaan pääsimme vajaalla 1500,- eurolla. Se oli sopiva hinta viikon matkasta eläkeläismatkailijoille.  Ruoat tulivat tuon hinnan päälle, mutta ne olivat hyvin edullisia, kuten matkakertomuksissa on tullut mainittua:   Minsk  Odessa  Chisinau

Belavia lennot Helsinki - Minsk:  231,32
Lentokenttäkuljetukset, reilu 40 km / suunta, meno-paluu:  60,00
Hotelli Minsk 2 vuorokautta: 200,00
Belavia lennot Minsk - Odessa:  199,40
Lentokenttäkuljetus, noin 10 km: 10,20  
Hotelli Vintage Odessa 3 vuorokautta: 180,00
Taksi Odessa hotelli - Chisinau hotelli: noin 80,00
Hotelli Klassik Chisinau 2 vuorokautta: 120,00
Lentokenttäkuljetus kuului huonehintaan
UIA lennot Chisinau - Minsk - Helsinki: 379,32
Yhteensä: 1460,24 eli 730,12 / henkilö

Vielä on bongaamatta Euroopasta Georgia, Armenia ja Azerbaidžan. Ehkä niihinkin uskaltaa lähteä omatoimisesti, jos valmismatkaa ei osu kohdalle sopivaan aikaan. 
Minsk airport
Hotel Minsk
Twin huone hotellissa
Taksikuski Sergei Minskissä
Odessa lentokenttä
Vintage Hotel Odessa
Double huone hotellissa
Taksikuski Odessasta Transnistrian läpi Chisinauhun
Maantie Transnistriassa
Klassik hotel Chisinau
Double huone Chisinaussa
Chisinau lentoasema
Ukraine International Airlines, lentokoneemme

2 kommenttia:

  1. Itse tuli nuorempana suunniteltua reissut aina itse, mutta nykyään arvostan helppoutta. Lentokenttäkuljetus ja järjestetyt kiertomatkat ovat ihan ehdottomia omaa kohdetta valitessa. Toivottavasti pian taas pääsisi reissuun, viime vuosi meni aikalailla kotona täällä Espoossa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Olen samaa mieltä opastetun kiertomatkan helppoudesta ja sisältökin on opastetulla matkalla varmasti monipuolisempi. Yritimme jo viime syyskuussa lähteä opastetulle matkalle kohteina Georgia, Armenia ja Azerbaidžan, mutta korona-tilanteen takia matka peruuntui. Toivottavasti pääsemme matkalle kuluvana vuonna.

    VastaaPoista