lauantaina, heinäkuuta 21, 2018

Hellettä pakoon Espoon Tapiolaan

Heinäkuun helteitä oli ollut ja pari viikkoa eikä tilanne näyttänyt ennusteiden mukaan muuttuvan. Niinpä päätimme etsiä helpostusta muutamaksi päiväksi lähtemällä johonkin ilmastoituun hotelliin, jonne pääsisi helposti julkisilla kulkuvälineillä ja mukaan saisi ottaa koirat. Plussaa olisi uintimahdollisuus.  Booking.com varaussivuston kautta löytyi Tapiola Garden hotelli.
Lisää kuvia on metkaamatkustelua.kuvat -sivustolla. 

Varauksen tein kahdeksi yöksi 18. - 20.7.2018 Sokos-hotelleiden myyntipalvelun kautta, sillä halusin varmistaa, että koirien kanssa saisimme ylimmän kerroksen superior-huoneen, jossa olisi parveke ja näkymä Tapiolan keskusaltaalle. 

Vastaanotossa saimme ystävällisen tervetulotoivotuksen, mutta kuulimme, että koirahuoneet olivat toisessa kerroksessa. Saimme kuitenkin parvekkeellisen huoneen ja näkymän keskusaltaalle.  Koirat saivat pienen pussillisen Best Friend -herkkuja ja kakkapusseja.  Huoneemme oli kätevästi pienen eteisaulan kohdalla, josta oli uloskäynti suurelle terassille ja sieltä portaita pitkin kävelyraitille hotellin eteen.   

En ollut huomannut hotellin kotisivuilla linkkiä uutiseen, jossa kerrottiin alueen kevyen liikenteen väylien kunnostustöistä.  Tieto olisi saattanut vaikuttaa hotellin valintaan, mutta onneksi työt eivät vaikuttaneet suuremmin elämäämme, sillä pitihän koirien kanssa joka tapauksessa kävellä ja muutaman kymmenen metrin kiertäminen ei ollut pahitteeksi.  

Huoneet olivat tavanomaiset, kooltaan parikymmentä neliömetriä, mutta kalusteet kiinnittivät huomiota.  Olisikohan osa niistä Aarne Ervin suunnittelemia, kuten hotellirakennus ja monet Tapiolan keskustan rakennuksista?

Kattovalaisin ja vuoteen pääty kapeine hyllyineen olivat kauniita ja käytännöllisiä, samoin pieni hyllykkö ovensuussa. 


Minibaarille, taulu-TV:lle ja matkalaukkutelineelle oli tyylikäs kaluste, mutta se tuskin on suunniteltu 50-luvulla. 


Toisen kerroksen parvekkeen kaide oli lasia ja sen läpi koirien oli helppoa ja turvallista katsella keskusaltaalle. 


Tapiolan keskusaltaaseen mahtuivat niin suppaajat, polkuveneijijät kuin koiratkin
Hotellin ja sen henkilökunnan palvelu oli erinomaista. Esimerkiksi pian huoneeseen siirryttyämme meille tuotiin kaksi isoa vihreää pyyhettä ja sanottiin, että niillä voi kuivata koirat, jos niitä uittaa keskusaltaassa tai niitä voi käyttää kosteina koirien viilentämiseen. Ravintolan terassilla ruokaillessamme tuotiin koirille pyytämättä vesikippo lämpimän päivän iltana.  

Leimuniityn kuntoilualue

Vaikka päivät olivat helteisiä teimme koirien kanssa aamuin ja illoin lenkkejä lähiseuduille.  Tapiolassa ei ole tullut usein käytyä 70-luvun jälkeen, jolloin asuimme Lehtisaaressa Ilpon kanssa lähes viisi vuotta. 
Otsolahden satama, takana häämöttää entinen Nesteen pääkonttori, jonka rakentamista seurasimme ensimmäisen pitkäaikaisen kotimme parvekkeelta Lehtisaaresta
Leimuniitty
Yksinkertaisia puisia penkkejä oli katujen ja raittien varsilla
Pyhittäjä Herman Alaskalaisen kirkko
Futuro-talo EMMA-museon pihalla
Tapiolan uurnalehto
Grill it - ravintolan terassille olivat myös koirat tervetulleita
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti