lauantaina, marraskuuta 10, 2018

TSS Travel Service Scandinavia - Sarjah

Eri emiirikunnissa pistäytyminen jatkui siirtyessämme Dubaista Sarjahin läpi Ajmaniin maanantaina 29.10.2018. Sarjah oli islamilainen kulttuuripääkaupunki vuonna 2014.  Koraani-liikenneympärän ympärillä on upeita rakennuksia mm. kirjasto, taidemuseo, moskeija ja hallintorakennuksia. Kuvia on lisää Metkaamatkustelua.kuvat sivustolla.


Sarjah on pukeutumiseltaan tiukin ja "kuivin" muslimiemiraatti. Alkoholin myynti ja tarjoilu on kielletty jopa hotelleissa.  Hienojen kulttuurirakennusten ohessa kaupungissa on valtavia kerrostalokeskittymiä.  Venäläisiä on mukana monissa projekteissa ja siksi alue on myös venäläisten turistien suosiossa.

 
Perjantaina 2.11.2018 lähdimme käymään Ajmanin hotellistamme taksilla Sarjahissa. Kun kerroimme taksikuskille, että haluaisimme nähdä ja valokuvata Sarjahin keskustan hienoja moskeijoita, museorakennuksia ja Central Souqin yms. tuntui, ettei hän ymmärtänyt mitä halusimme eikä joko nähnyt puhelimeni google kartaa ja sen tekstejä tai sitten ymmärtänyt niitä.  Näimme kuitenkin muutamia hienoja kohteita:  
King Faisal Mosque
Al Noor MosquePäätimme kiertelyn erittäin ruuhkaisessa Sarjahin keskustassa City Centre kauppakeskukseen. Syy taksikuskin innottomuuteen näyttää kaupunkia, saattoi olla se, että hän tiesi ruuhkista joihin tulisimme juuttumaan. Kauppakeskuksessa oli selvästi paljon enemmän paikallisia asiakkaita kuin Dubai Mallissa vaikka hienoja liikeitä oli sielläkin.  Mainio yksityiskohta olivat käytävillä edes takaisin kulkeneet nuorten poikien parvet. Samalla lailla taitavat meillä nuoret kokoontua kauppakeskuksiin viikonloppuna. Pojista suurin osa oli pukeutunut valkoiseen kandooraan huivipäähineineen, mutta joillakin oli päässään tavallinen lippis, lippa sentään edessä eikä niskassa. 
Intialaisesta pikaruokapaikasta haimme ilta-ateriamme rukousaikaan. Rukousajasta oli ilmoitus pylvääseen kiinnitetyssä näytössä.   

Wikipediasta lainatulla kartalla näkyy Sarjahin eli kolmanneksi suurimman emiirikunnan alueiden sijoittuminen Arabiemiraateissa. 
Abu Dhabin DubainAjmanin ja Omanin Musadamin veneretken matkakertomukset löytyvät linkkien takaa. Musadamin retken aikana ajettiin myös Umm Al Quwainin, Ras al Khaimahin ja Fujairahin emiirikuntien alueella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti