torstaina, toukokuuta 06, 2021

Vapunviettoa Porvoossa

Vappupäivää vietettiin kahden vuoden tauon jälkeen perinteisesti agilitykisoissa, tällä kerralla Porvoossa. Kaupungista löytyi taas uutta ihasteltavaa. Porvoon rautatieaseman ohi ajoimme Helin kanssa jo viime kesänä, mutta nyt pysähdyimme ensimmäistä kertaa vuonna 1895 valmistuneen rakennuksen luo.  Komea uusrenessanssityylinen asemarakennus ei ole monillekaan porvoonkävijöille tuttu, sillä sijaitseehan se väärällä puolella jokea ja hiukan sivussa jokivarren ravintoloista. 

Junaliikenne on alkanut Porvooseen jo vuonna 1874, mutta Porvoon rata siirtyi Valtionrautateille 1917. Henkilöliikenne Porvooseen päättyi jo vuonna 1981 ja tavaraliikenne 1990.  Radalla kulkee edelleen lättähattu-museojunia, myös kesällä 2021 koronarajoitukset huomioiden. 

Asemarakennuksen omistaa nykyään Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö ja sen tiloissa toimii rakennussuojelukeskus Salvus

Meidän reissumme pääkohde oli Porvoon seudun koiraharrastajien kenttä  Hattulan alueella. Agilitykisojen järjestämisessä on eteläisessä Suomessa ollut viiden kuukauden korona-tauko ja nyt oli mukavaa päästä kisaamaan.  Kisajärjestelyissä noudatettiin tarkkoja viranomaisohjeita, kuten on noudatettu talven aikana halleissa tapahtuneissa treeneissäkin.  Agilitypiireissä ei ole tiedossa yhtään treeneistä saatua koronatartuntaa tai edes altistumista.  

Heli kisasi oman koiransa Sisun kanssa ensimmäistä kertaa 3-luokassa eli agilityn vaativimmassa kilpailuluokassa ja minä kisasin oman koirani Nopsan kanssa, jota Heli on ohjannut useimmiten kisoissa viimeiset viisi vuotta. 
Koiramme ovat rekisteröityjä kromfohrländereitä ja oudon värityksen selitys on se, että ne ovat roturisteytyksiä.  Tummemman Nopsan isä on musta keskikokoinen villakoira ja äiti on kromfohrländer.  Vaaleampi Sisu on toisen sukupolven roturisteytys.  Sen isä on kromfohrländer ja äiti on Nopsan sisko eli ensimmäisen sukupolven roturisteytys. 

Kisapäivän jälkeen jätimme koirat autoon Vanha Helsingintien varteen ja kävelimme Vanha siltaa pitkin Vanhaan Porvooseen. Pelästyimme ensin, että jäämme ilman lounasta, sillä viileästä ilmasta huolimatta avoinna olleet ravintolat terasseineen olivat kovin täysiä ja osa tutuista ravintoloista oli kiinni. 
 

One Bar & Restaurant löytyi Rihkamakadun ja Välikadun risteyksestä.  Ravintola oli auki ja siellä oli hyvin tilaa.  

Ravintolan sisustuksessa oli mukavia yksityiskohtia kuten maalauspari salin peräseinällä.

WC oli rakennettu entiseen pankkiholviin ja tilassa näkyi vanhoja yksityiskohtia, jotka toki on saatettu siirtää paikalle muualta. 

Googlen katunäkymäkuvissa näkyy pieni yksityiskohta vuodelta 2012, jolloin rakennuksessa oli vielä Osuuspankin toimitila. 

Juusto valkosipulileivät sekä Saaristolaissalaatti ja Kesäsalaatti olivat niin herkullisia, että tähän ravintolaan kannattaa tulla uudestaan jollakin seuraavalla Porvoon reissulla. 

2 kommenttia:

  1. Porvoo on kyllä kiva kaupunki. Käytiin siellä lyhyesti tänään. Oli upea aurinkoinen päivä ja mikäs siinä oli juoda kahvia ja teetä vanhassa kaupungissa. Tehdään varmasti tänä vuonna vielä toinenkin retki sinne.

    VastaaPoista
  2. Porvoo on aina pienen pistäytymisen arvoinen paikka, mutta ei sovi unohtaa lähellä olevaa Loviisaakaan, joka on monilta jäänyt käymättä.

    VastaaPoista