maanantaina, lokakuuta 18, 2021

Sipoonkorven kansallispuisto Knutersin kierros

Lokakuun puolivälin sateisena päivänä päätettiin tutustua Sipoonkorven kansallispuistossa uuteen Knutersin rengasreittiin koirien kanssa. Olin huomannut Retkipaikka-blogista, että tällainen reitti on merkitty maastoon ja netistä löytynyt reittikarttakin oli saatu jo ajantasalle.  
Muutaman kilometrin päässä olevalta Bakunkärrin parkkipaikalta tehtiin Fiskträskin kierros kesällä useita kertoja.  Ensilenkin jälkeisillä kerroilla käytiin uimassa sekä koirat että omistajat. 

Jätimme auton 160 paikan Knutersin parkkipaikalle, jonne joutui ajamaan hiukan sivuun Knutersintieltä. Sieltä lähdimme kulkemaan kohti pohjoista. Metsässä oli useampi polku, mutta melko pian tuli vastaamme kaatunut puunrunko, josta olin lukenut Retkipaikka-blogista.  Tästä tiesimme, että suuntamme oli oikea. 

 
 
 

Maasto Knutersintien länsipuolella oli korkeuseroiltaan huomattavasti vaihtelevampaa kuin idässä Fiskträskin puolella. Muutamat kiipeämiset ja laskeutumiset liukkailta kallioilta olivat melko haastavia sateisena päivänä. 

Keittokatos ja puucee sekä liiteri löytyivät selkeitten opasteiden avulla.   
Keittokatoksella oli ainoa porukka ihmisiä, joihin törmäsimme koko reilun tunnin lenkin aikana.   
 
 
Paluumatkalla parkkipaikalle pääsivät märät koirat valokuvaan. 

 
 
Parkkipaikalla otin kuvan ilmoitustaulusta, jossa oli alueen kartta sekä yleisiä ohjeita.  Tulee aina mukavat muistot nähdessäni kansallispuistoissa näitä nuoruudesta asti tutun kuvittaja - luonnonsuojelija Seppo Leinosen suunnittelemia ohjekylttejä.

Ystävättären aktiivisuuskellon ja puhelimen yhteistyönä syntyi tällainen piirros päivän koiralenkistä.

2 kommenttia:

  1. Oho, mahtoikohan huono sää pitää retkeilijät kotona vai olikohan niin, että uusi reitti ei ole vielä laajasti tiedossa? Muutamaan kertaan olen itse Sipoonkorvessa käynyt ja ihmisiä on aina ollut todella paljon liikkeellä. Positiivista, että uusi parkkipaikka on iso.

    VastaaPoista
  2. Hei Mikko, kokemuksemme mukaan polut Knutersintieltä lähteviltä parkkipaikoilta eivät ole ollenkaan niin ruuhkaisia kuin esim. Kuusijärveltä Kalkinpolttajanpolun suuntaan lähtevät "valtatiet". Tilanne saattaa muuttua, kun siellä ollaan leventämässä polkuja ja uusi parkkipaikka valmistuu Tila-ravintolan viereen.

    VastaaPoista