sunnuntaina, helmikuuta 11, 2024

Helsinki - ruokamatka Lähi-idän makujen maailmaan

Lähi-idän syyrialais-libanonilaisiin ruokamakuihin on Pääkaupunkiseudulla päässyt tutustumaan Levant ravintoloissa jo vuodesta 2015 asti.  Maat ovat valitettavasti tällä hetkellä sellaisia kohteita, joihin matkustamista ei suositella. Edullisiin ja maistuviin falafel-, meze- ja salaattiaterioihin on ollut tarkoitus mennä makumatkalle aikaisemmankin Cityn Syö-viikkojen aikana, mutta vasta tänä talvena käynti onnistui osana asiointireissua Helsingin Töölössä, Runeberginkadulla Töölöntorin nurkan takana.  

Töölön Levantin ravintolasali on melko pieni ja hiukan karun oloinen. Siellä on vain muutama neljän hengen ruokailupöytä ja ikkunan vieressä matala sohva tyynyineen. Sisustukseen on luotu Lähi-idän tunnelmaa kasvein, valaisimin ja seinälaatoin sekä muiden koristeiden avulla. 


Syö viikkojen tarjouksena oli kolme 12,- euron ateriaa.  Ilpo valitsi falafel-halloumiburgerin runsaan salaatin kera sekä juomaksi itse valmistettua inkivääri-limemehua.
  
Oma valintani oli salaatti falafelin ja grillatun halloumin kera.  Salaattipohjassa oli sieniä, punajuurta, pinaattia, papuja, artisokkaa, paprikaa, oliveeja ja tzatsikia. 
 
 

Ateriat olivat maukkaita eivätkä normaalihinnatkaan päätä huimanneet, nyt hinnat olivat suorastaan edullisia. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja alkuiltapäivän tunteina ravintolaa taisi pyörittää vain yksi rouva,  jonka suomen kielen taito viittasi siihen, ettei hän ole vielä asunut kovin montaa vuotta maassamme.  Olen hiukan arka juttelemaan vieraiden kanssa ja jäi kysymättä rouvalta, mistä hän on kotoisin.  
 
 


Levant ravintoloiden pitopalvelun kautta voi tilata myös maukkaat jä värikäät syyrialais-libanonilaiset tarjoilut monenlaisiin tapahtumiin.

4 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä oikein hyvältä! Harmi kun täältä ei oikein Lähi-Idän makuja löydä ja Helsingissä tulee niin harvoin käytyä. Aloin jo miettimään, että minkä annoksen sitä sitten oikein ottaisin! :) Ja aivan totta, eipä nuo normaalihinnatkaan pahoja ole, ja hyvä palvelu kuulostaa mukavalta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mikko! Pääkaupunkiseudulla pääsee onneksemme makumatkalle melko monipuolisesti eri maailmankolkkiin, vaikka ei matkalle aina pääsekään uusiin kohteisiin niin kuin tekisi mieli.

  VastaaPoista
 3. Välimerellä tehdään parhaat pöperöt. Siihen lukeutuvat nämä Syyrian ja Libanonin alueen ruoat, kuten myös kebab! Meinasin sanoa, että olenhan minäkin Levantissa syönyt, mutta ehkä Helsingissä on useampiakin libanonilaisia ravintoloita :) Tulee jonkun verran kuunneltua Radio Helsinkiä ja siellä taidetaan Levantia mainostaa. Menee aika hyvin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, kun Oulussa asuvia se ei kauheasti kosketa, mutta jokseenkin tuttu nimi silti...

  VastaaPoista
 4. On Helsingissä tosiaan muutamakin libanonilaista ruokaa tarjoava ravintola ja Levant jopa Vantaalla, lentoasemalla terminaali 2:saa.

  VastaaPoista