keskiviikkona, elokuuta 31, 2022

Kalajoen hiekkasärkät matkalla Rovaniemelle

Agility on useimmiten syy matkailuuni Suomessa ja elokuun lopulla 2022 SM-kisareissu vei Kalajoen hiekkasärkkien kautta Rovaniemelle.  Heli oli jälleen saanut osallistumisoikeuden kisoihin Nopsa-koirani  (1. sukupolven roturisteytys kromfohrländer) kanssa.  Mukaan lähti myös hänen oma koiransa Sisu ( 2. sukupolven roturistetys), joka ei osallistunut kisaan.  


Lähdimme matkaan keskiviikkona 24.8. Helin parkkipaikalta, joka on kotitalojemme välissä. Koirilla on Helin autossa hienot olosuhteet peräkontin veräjien takana ja matkatavarat on kasattava auton takapenkeille.  Tavaraa ja vaihtovaatteita oli tällä kerralla mukana poikkeuksellisen paljon, sillä Heli jatkoi Rovaniemeltä matkaa kaverinsa kanssa Hossaan ja minä tulin kotiin eri kyydillä, mutta siitä lisää myöhemmin.Ajoimme ohi Joutsan ruokapaikkojen ja pysähdyimme lounaalle Leivonmäellä Karoliinan Kahvimylly & Kestikievariin.  Rakennuksen ulkopuolelta ei arvaa kuinka hauskasti ravintola on sisustettu ja kuinka monipuolinen ja herkullinen leivonnaistarjonta sieltä löytyy, unohtamatta lounastarjontaa.
Matka jatkui ja pilvipeite lisääntyi, lämpötila laski kymmenen astetta ja sadettakin saatiin jonkin aikaa.
Onneksemme säätila muuttui ja Kalajokea lähestyttäessä taivas oli taas vaalean sininen.
Majapaikaksi Kalajoen hiekkasärkillä olin varannut pienen kaksion Booking comin kautta uudesta Apartments Marinan portista. Huoneisto ylitti odotukset.  3. Genius-tason hinta oli vain 55,27 euroa ja Bonuswayn kautta on tulossa vielä pieni hyvitys.  Koirat olivat tervetulleita tuohon samaan hintaan, johon ei sisältynyt aamiaista, vuodevaatteita eikä siivousta, mutta eipä sellaisia voi olettaakaan saavansa noin edullisesti.


Huoneistossa oli pieni makuuhuone parisänkyineen ja olohuoneen sohvasta ja nojatuolista sai nukkumapaikat jopa kolmelle.  Suojasimme huonekalut lakanoin helpottaaksemme loppusiivoista vaikka koiristamme ei lähdekään karvoja mitenkään erikoisen runsaasti. Keittiöseinämällä oli kaikki nykyajan laitteet ja wc-/ suihkuhuone oli tilava. Suosittelemmekin tätä majapaikkaa välietapiksi varsinkin koirien kanssa etelästä pohjoiseen matkustaville.
 
Kiertoilmauunissa lämmitetty kaupan pakastepizza riitti illalliseksi.


Ilta- ja aamulenkkimaastot koirien kanssa olivat mitä mukavimmat kun auringonlaskukin värjäsi taivaanrannan kauniisti.
 
Aamulla herätessämme näkyi ikkunoiden takana ensimmäisiä golffareita harjoittelemassa lyöntejä.

 
Lenkillä taivaan värit poikkesivat melkoisesti illan väreistä.
Kun aamiainen oli syöty,  jatkui matka kohti pohjoista.  Otin muutaman kuvan auton ikkunan läpi mäntymetsästä, johon loma-asuntoalue on rakennettu tai saattaahan alueella olla ihan pysyvääkin asutusta.

Ravintoloita, ruoka- ym. kauppoja on tien molemmin puolin, joten nälkää ai tarvitse nähdä ja reissuvarustustakin voi hankkia lisää, jos on tarvetta.


Meillä matka jatkui kohti Rovaniemeä ihastellen tuulipuistoja ja hauskoja bussipysäkkien katoksia.2 kommenttia:

  1. Kieltämättä nuo auringon värittämät maisemat ovat todella hienot. Mekin piipahdettiin viime vuonna Kalajoella kun ajettiin Lappiin. Oli ensimmäinen kerta, kun näin Kalajoen hiekkasärkät. Porin Yyteri sen sijaan on hyvinkin tuttu, ja edelleen oma suosikkini näistä kahdesta.

    VastaaPoista
  2. Hei Mikko, Kalajoen hiekkasärkät oli minulle uusi tuttavuus ja olen samaa mieltä, että Yyteri on vaikuttavampi. Tulipa nähtyä sekin ja oli mukava vaihtoehto yöpymispaikaksi jonkun sisämaan paikkakunnan sijaan.

    VastaaPoista