Yhteystiedot ja blogin sekä bloggaajan historiaa

Perhe Kuronen: Milla, Heli, Eila ja Ilpo

Ikinuoreen 70+ matkabloggaajan saa yhteyden sähköpostilla: kuronen.eila@gmail.com

 

Ensimmäisen ulkomaanmatkan tein vajaa 15 vuotiaana 3,5 vuotta nuoremman serkkuni kanssa kesällä 1966 New Yorkiin ja Montrealiin tätimme luo.  Ensimmäisellä lentomatkalla Helsingistä Jyväskylään olin ollut kymmenkunta vuotta aikaisemmin.  Sen jälkeen on tullut tehtyä lukuisia rantaloma-, kaupunki- ja kiertomatkoja Euroopassa ja kaukomailla, toistakymmentä pyöräreissua Virossa ja paljon kotimaan matkoja, jotka ovat vuoden 2000 jälkeen liittyneet usein agilitykisoihin.

 

Heinäkuussa 2006 perustin Metkaamatkustelua-blogin omaksi ilokseni matkapäiväkirjojen uudenlaiseksi muodoksi ja paikaksi, josta voin tarkistaa missä on tullut käytyä ja milloin.  Nimen blogini sai oman kasvattimme jackrussellinterrieri Metkan mukaan.  Uskokaa vain nuoremmat, että vuosikymmenten kuluttua ette enää muista edes valokuvia katsomalla missä olette käyneet, jos ette ole kirjoittaneet jotakin muistiin. Toivon, että muistiinpanoistani ja kuvista on iloa mahdollisesti omia matkoja suunnitellessanne tai muistellessanne.

 

Perustin myös Matkustelua-blogin, johon olen tehnyt vuosilukuotsikot ja koittanut koota matkapäiväkirjoista, kalentereista ja paperivalokuvista päivämäärätiedot kaikista ennen vuotta 2006 tekemistäni matkoista.  Tarkoitus on täydentää sinne kuvia ja muistiinpanoja kaikista vanhoista reissuistani.

 

Metkaamatkustelua-blogin Matkakohteita maailmalla ja  - Suomessa linkkilistoilta löytyvät tekemäni matkat ja listojen alussa on excel maiden kertymisestä.

 

Metkaamatkustelua.kuvat –sivuston perustin heinäkuussa 2010.  Tallensin sinne muutamina vuosina kuvien lisäksi myös matkakertomuksia, mutta nykyään lisään sivustolle ylimääräisiä kuvia ja laitan linkin bloggerin postauksiin.

 

Työskentelin neljännesvuosisadan matkailualalla seura- ja ryhmämatkojen tuotannossa, ensin Finnair-konsernin Suomen Matkatoimiston Etumatkat-tuotannossa ja kun se lakkautettiin siirryin Aurinkomatkoihin.  Blogiin on tullut kuvailtua hotelleja tavallista matkailijaa tarkemmin ja se on peruja niiltä vuosilta, kun netistä ei löytynyt hotelleiden omia sivuja, kuten nykyään.  Paikallinen ruoka ja ateriointi erilaisissa ravintoloissa ovat aina tärkeä osa matkoja ja niinpä kuvat ravintoloista ja siellä syödyistä aterioista ovat myös osa postauksiani. Perheemme kokki eli mieheni Ilpo onkin joskus sanonut, että hyvä syy matkustaa on se, ettei aina tarvitse keksiä kotona mitä tekisi ruoaksi.

 

Matkustelen usein mieheni Ilpon kanssa, mutta myös tyttäriemme ja monenikäisten ystävieni kanssa. Agilityn MM-kisamatkoilla kannustamassa Suomen maajoukkuetta eri puolilla Eurooppaa ja kotimaan kisamatkoilla on matkaseurana nuorempi tyttäremme Heli ja muita agilityn harrastajia.  Vanhemman tyttäremme Millan kanssa olemme tehneet kaupunkimatkoja ja kiertomatkoja kauemmaksikin.  Tuttavapariskunnan kanssa tehdään vuosittain pyöräilymatkoja Viroon.

Tyttärien ollessa pieniä ja vielä lukioikään ja opintojen ensi vuosiin asti teimme koko perheen yhteisiä lomamatkoja, joista on jo kuvia ja muistiinpanoja blogissa ja lisääkin on tulossa.

Heli ja Milla Akhun vuorella Sotšissa helmikuussa 1986

Heli ja Milla Pekingin Silkkikujalla joulukuussa 1997

Snorklailuun hurahdimme 80-luvulla ja edelleen on toiveena liittää matkoihin muutama snorklailupäivä, jos se on mahdollista.

Milla Kyproksella 1991

Euroopan suurkaupunkeihin kävin työvuosina tutustumassa omatoimisilla opintomatkoilla vuorotellen kunkin perheenjäsenen kanssa. Eläkevuosina on tullut käytyä entisen Jugoslavian ja Neuvostoliiton alueilla niin, että tavoite nähdä kaikki Euroopan maat täyttyi huhtikuussa 2023.


Armeniassa huhtikuussa 2023

Vastattuja Blogihaasteita:

Kolme kertaa matkailusta - yhdeksän kysymystä (2023)

Elämäni ensimmäinen ulkomaanmatka (2021)

10 matkailufaktaa minusta ja meistä (2021)

Mikäli sinulla on kysyttävää, kommentoitavaa tai ehdotuksia voit tehdä sen sähköpostilla tai postausten kommenteissa, joita on aina mukava lukea.

Roturisteytyskromfohrländer (villakoira-kromfohrländer) Nopsa ja Eila,  kuva: Ida Alexandersson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti