Yhteystiedot ja blogin sekä bloggaajan historiaa

Perhe Kuronen: Milla, Heli, Eila ja Ilpo

Ikinuoreen 70+ matkabloggaajan saa yhteyden sähköpostilla: kuronen.eila@gmail.com 


Ensimmäisen ulkomaanmatkan tein vajaa 15 vuotiaana 3,5 vuotta nuoremman serkkuni kanssa kesällä 1966 New Yorkiin ja Montrealiin tätimme luo, ja ensimmäisellä lentomatkalla Helsingistä Jyväskylään olin ollut kymmenkunta vuotta aikaisemmin.  Sen jälkeen on tullut tehtyä lukuisia opastettuja rantaloma-, kaupunki- ja kiertomatkoja kuin myös matkoja omatoimisesti niin yhdelle paikkakunnalle kerrallaan kuin kiertäen useampiakin maita.

Heinäkuussa 2006 perustin Metkaamatkustelua-blogin omaksi ilokseni matkapäiväkirjojen uudenlaiseksi muodoksi ja paikaksi, josta voin tarkistaa missä on tullut käytyä ja milloin.  Uskokaa vain nuoremmat, että vuosikymmenten kuluttua ette enää muista edes valokuvia katsomalla missä olette käyneet, jos ette ole kirjoittaneet jotakin muistiin. Toivon, että muistiinpanoistani ja kuvista on hyötyä ja iloa mahdollisesti omia matkoja suunnitellessanne tai muistellessanne. 


Nimen blogi sai oman jackrussellinterrieri-kasvattimme Vauhti Vinhan Metkan mukaan. Perustin myös Matkustelua-blogin, johon tein vuosilukuotsikot ja kokosin matkapäiväkirjoista, kalentereista ja valokuvista päivämäärätiedot aikaisemmin tekemistäni matkoista.  Tarkoitus on täydentää sinne kuvia ja muistiinpanoja kaikista reissuistani. 

 

Metkaamatkustelua-blogin Matkakohteita maailmalla linkkilistalta löytyvät tekemäni ulkomaanmatkat ja listan alussa on excel uusien maiden kertymisestä.

Metkaamatkustelua.kuvat –sivuston perustin heinäkuussa 2010.  Tallensin sinne muutamina vuosina kuvien lisäksi myös matkakertomuksia, mutta nykyään lisään sivustolle ylimääräisiä kuvia ja laitan linkin bloggerin postauksiin.

Työskentelin neljännesvuosisadan matkailualalla seura- ja ryhmämatkojen tuotannossa, ensin Suomen Matkatoimiston Etumatkat-tuotannossa ja kun se lakkautettiin siirryin Aurinkomatkoihin, joten blogiin tulee kuvailtua vanhasta tottumuksesta hotelleja tavallista matkailijaa tarkemmin.  Paikallinen ruoka ja ateriointi erilaisissa ravintoloissa ovat aina tärkeä osa matkojani ja niinpä kuvat ravintoloista ja siellä syödyistä aterioista ovat myös osa postauksiani.

Matkustelen usein mieheni Ilpon kanssa, mutta myös tyttäriemme ja monenikäisten ystävieni kanssa. Agilityn MM-kisamatkoilla kannustamassa Suomen maajoukkuetta eri puolilla Eurooppaa ja kotimaan kisamatkoilla on matkaseurana nuorempi tyttäremme Heli ja muita agilityn harrastajia.  Vanhemman tyttäremme Millan kanssa olemme tehneet kaupunkimatkoja ja kiertomatkoja kauemmaksikin.  Tuttavapariskunnan kanssa tehdään vuosittain pyöräilymatkoja Viroon.

Tyttärien ollessa pieniä ja vielä lukioikään ja opintojen ensi vuosiin asti teimme koko perheen yhteisiä lomamatkoja, joista on jo kuvia ja muistiinpanoja blogissa ja lisääkin on tulossa.

Heli ja Milla Akhun vuorella Sotšissa helmikuussa 1986

Heli ja Milla Pekingin Silkkikujalla joulukuussa 1997

Snorklailuun hurahdimme 80-luvulla ja edelleen on toiveena liittää mielenkiintoisiin kaupunki- ja kiertomatkoihin muutama snorklailupäivä, jos se on mahdollista.

Milla Kyproksella 1991

Euroopan kaupunkeihin kävin työvuosina tutustumassa omatoimisilla opintomatkoilla vuorotellen kunkin perheenjäsenen kanssa. Melkein kaikki Euroopan maat onkin jo katsastettu.  Vain kolme Kaukasuksen maata odottavat vierailua.  Ensin sen esti korona ja keväällä 2022 maailmantilanne. Georgia, Armenia ja Azerbaidžan täältä tullaan toivottavasti jo keväällä 2023.

Vastattuja Blogihaasteita:

Kolme kertaa matkailusta - yhdeksän kysymystä (2023)

Elämäni ensimmäinen ulkomaanmatka (2021)

10 matkailufaktaa minusta ja meistä (2021)

Mikäli sinulla on kysyttävää, kommentoitavaa tai ehdotuksia voit tehdä sen sähköpostilla tai postausten kommenteissa, joita on aina mukava lukea.

Roturisteytyskromfohrländer (villakoira-kromfohrländer) Nopsa ja Eila,  kuva: Ida Alexandersson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti