torstaina, elokuuta 18, 2022

Kesäretki Porvooseen

Porvoon retkien innoittajana on ollut viime vuosina (2020 ja 2021) agilitykilpailut, mutta on sinne hauskaa mennä muulloinkin hiukan erilaisiin maisemiin tekemään päivälenkki koirien kanssa.

Elokuun lomalainen Heli-tyttäreni  ehdotti päivälenkki- ja lounaspaikkakohteeksi Porvoota ja sehän sopi mainiosti.  Kaupungin kadut eivät olleet kovin ruuhkaisia, mutta oli siellä muitakin kulkijoita kuin Heli ja koiransa Sisu sekä me Nopsan kanssa.  Mm. Atlantin takaa saapuneita turistiryhmiä ja isosta itäisestä naapurista katumaastureillaan saapuneita vierailijoita näkyi.     

Lounaaaksi kävimme nauttimassa lohikeitot tutussa ravintola Fryysarinrannassa.

Cafe Helmi, tee- ja kahvihuone oli minulle uusi käyntikohde, vaikka se on ollut olemassa jo Helin syntymävuodesta 1983 lähtien. Kävimme valitsemassa herkkuleivokset ja cafe lattet kahvilan hauskasti sisustetuista sisätiloista, jossa kahvit valmisti rakennuksen rakennusajan tyylin mukaisesti pukeutunut henkilökunta.

Hieman harmitti latte-kahvin valinta, sillä sehän tehtiin juomalasiin eikä kauniiseen kukkakahvikuppiin, kuten joku muu kahvityyppi olisi tehty.


Kahvit ja leivokset kiikutti Heli pöytään ja ne nautittiin viihtyisässä puutarhassa.

Vatsat täysinä jätettiin Porvoo odottamaan seuraavaa käyntikertaa.
2 kommenttia:

  1. Porvoo on kiva kaupunki niin kesällä kuin talvellakinn. Ja Cafe Helmi taitaa olla yksi minun suosikkikahviloistani ylipäätään. Tänä kesänä ei ehditty Porvooseen lainkaan, mutta joulun aikaan on kyllä mentävä!

    VastaaPoista
  2. Hei Mikko, Porvoo on tosiaan kiva ja mukavan erilainen käyntikohde Helsingin lähellä. Sieltä löytyy joka kerta uusia ravintoloita ja kahviloita.

    VastaaPoista