keskiviikkona, toukokuuta 26, 2021

Matkojen peruuntumisia, mutta myös uusien suunnittelua

Tänään piti olla lähtö Kaukasuksen kiertomatkalle, joka siirrettiin tähän ajankohtaan koronan takia syksyltä 2020.  Tämä toukokuun matka tuli peruutetuksi ja siirretyksi syksylle 2021 jo pari kuukautta sitten. Toissapäivänä sain yllätyspuhelun, jossa kerrottiin, että syyskuun lopulle siirretty matka joudutaan peruuttamaan ja siirtämään ensi vuoden toukokuulle. Eipä siinä muu auta, kuin jäädä odottamaan matkan toteutumista, jos haluan saada helposti bongatuksi kolme viimeistäkin Euroopan maata. 

Syyskuun puolivälissä piti olla agilityn maailmanmestaruuskisat Tallinnassa.  Olimme lähdössä sinne Helin ja kaveriporukan kanssa kannustamaan suomalaisia.  Vuoden 2021 kisat peruutettiin kuten oli peruutettu jo edellisen vuoden kisat.  Meillä oli kokonaan maksettu majoitus syksyn 2020 kisojen ajaksi, mutta saimme siirrettyä sen vuoden 2021 kisojen ajankohdalle. Nyt täytyy toivoa, että matkustaminen Tallinnaan tulevana syksynä on mahdollista ja pääsemme lähtemään sinne pyöräretkelle Ilpon ja ehkä myös tuttavapariskunnan kanssa, jotta maksettu majoitus saadaan käytettyä.  

Onneksi kesäksi on suunnitteilla pari kotimaan reissua.  Näyttää melko todennäköiseltä, että viikkoa ennen juhannusta toteutuu reissu Kuopioon junioreiden, senioreiden ja para-agilitaajien SM-kisoihin. Olemme lähdössä kilpailemaan ystävättären kanssa koirinemme.  Kisat käydään Koiramekassa, joka on Suomen suurin (3900 m2) koiraharrastushalli.  Sinne on jo ilmoittauduttu ja majoituspaikaksi on varattu huoneisto Kuopion keskustasta. 


Toki tapahtuman peruuntumiseen täytyy varautua henkisesti.  Kokkolassa piti olla Helatorstaina 13.5. kisat, mutta  kisatapahtuma peruutettiin keskiviikkona 12.5., jotta alueella leviämään pääsyt Intian variantti ei tarttuisi kisaajiin ja lähtisi leviämään ympäri maan. (YLE:n uutinen) Kisoihin oli ilmoittautunut väkeä jopa Helsingistä ja Turusta sekä Rovaniemeltä ja Posiolta. Monet olivat jo matkalla Kokkolaan, kun huomasivat viestin kisojen peruuntumisesta, mutta kaikki kiittelivät vastuullisesta toiminnasta, vaikka kisojen peruuttaminen aiheutti kisajärjestäjille huomattavasti vaivaa ja taloudellisia menetyksiä.  

Agilityn SM-kisat 2021 järjestetään Turussa elokuun lopussa Veritas stadionilla Kupittaalla. Sinne on Heli saanut osallistumisoikeuden koirani Nopsan kanssa. 


Turkuunkin on majoitus jo varattu ja täälläkin päädyimme varaamaan yhden makuuhuoneen huoneiston, joka sijaitsee pienessä puutalossa Vartiovuoren kupeessa vain 1,5 kilometrin päässä kisapaikalta.  

Keskikesällekin olisi mukavaa kehitellä joku reissu, mutta se jääköön Ilpon suunniteltavaksi. 

Kuvat Albatrostravelin, Koiramekan ja Booking.comin sivuilta. 

2 kommenttia:

  1. Meille koronan takia myös muutama matka ehti siirtymään pariinkin kertaan, mutta nyt olemme onnistuneet peruuttamaan ne onnistumaan ja saamaan rahat takaisin. Ehtii sitä sitten varaamaan matkat uudestaankin.

    VastaaPoista
  2. Mekin olisimme voineet peruuttaa tuon Kaukasuksen kierroksen, mutta halusin varmistaa, että mahdumme mukaan seuraavalle matkalle, joten annoin siirtää varauksen sinne.

    VastaaPoista