torstaina, toukokuuta 11, 2023

Kirsikat kukkivat Helsingissä


Roihuvuoren kirsikkapuiston  kukinta ei ollut vielä tänään torstaina 11.5.2023 aivan täydessä loistossaan, mutta kaunista siellä oli jo nyt. Eri kirsikkalajikkeita puistossa on 11 ja ne kukkivat hieman eri aikoina, kerrotaan Helsingin kaupunkiympäristö Facebook-sivulla. Hanami-juhlaa puistossa vietetään lauantaina 20.5.2023 klo 12-18, mutta runsain kukinta saattaa silloin olla jo ohi.
 
Käynti Sahaajankadun varrella kuuluu minulle lähes jokakeväisiin tapahtumiin. Tuntuu siltä, että kesä alkaa kirsikan kukinta-aikaan, varsinkin jos ilmat ovat suosiolliset, kuten nyt. 

Tänään olimme siellä päiväkävelyllä  Nopsa koirani kanssa, tosin osan matkaa kuljimme bussilla. Toisinaan olen ajellut sinne pyörällä.  Puistossa oli nyt useampia kahvi- ja jäätelökärryjä ja se onkin asia, jota olen aikaisempina vuosina kaivannut.




Me pistäydyimme wienerikahveilla Nopsan kanssa Mekaanikonkadulla istahtamalla Kakkugallerian leipomon myymälän ulkopöydän ääreen, kuten monena aikaisempanakin keväänä.




4 kommenttia:

  1. Tuo kirsikan kukinta näyttää kyllä aina niin hienolta. En ole Roihuvuoren kirsikkapuistossa ikinä ollut ja niin se taitaa jäädä väliin myös tänä vuonna. Japanissa olen hanamia päässyt ihailemaan, mutta näyttää se Suomessakin erittäin hienolta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Mikko! Japanin kirsikankukat ovat näkemättä, mutta onneksi kirsikan ja koristehedelmäpuiden kukintaa pääsee ihailemaan täällä kotonakin. Enpä ole koskaan käynyt Roihuvuoressa katsomassa tuleeko puihin oikein syötäviä kirsikoita, pitäisikin muistaa mennä syksyllä katsomaan.

    VastaaPoista
  3. Roihuvuori on meilleikin aikaisemmin ollut pyöräilykohde ja samalla on pystynyt kiertelemään muutakin kivaa, kuten esim Herttoniemen kartanon ja ympäristön puistoja tai ajaessamme Pakilasta Herttoniemeen matkalle on sopinut Viikin maisemat ja Viikin Gardenian kirsikkapuut. Mutta nyt emme asu siellä enää, on vähän liian pitkä matka pyöräillä. Hieno kohde joka tapauksessa ja jätskikärryjen tulo on tervetullutta. Hyviä kuvia olet onnistunut ottamaan. Aila

    VastaaPoista
  4. Kiitokset kommentista! Roihuvuoren lähellä ja toki muuallakin pääkaupunkiseudulla on paljon mukavia pyörälenkkiteitä, joilla on tullut poljettua. Olen teidänkin blogistanne saanut kivoja vihjeitä lenkkikohteiksi.

    VastaaPoista