lauantaina, elokuuta 10, 2024

En ole koskaan -blogihaaste

Matkablogeissa on osallistuttu kesän aikana En ole koskaan -blogihaasteisiin ja vastauksissa on mainittu useita samoja asioita, joita minäkään en ole koskaan tehnyt tai kokenut.  Juttuja on ollut hauska lukea ja omienkin kokemusten muistelu näin sateisena elokuun aamuna oli mukavaa.

Yöpymispaikkojen osalta on tullut koettua lähes kaikkea mahdollista, niin all inclusive hotellit *** - ***** ja muutenkin monentasoiset majapaikat kuin telttailu nuorena Lapinvaelluksilla, Lofoottien saarilla (josta otsikkokuva 1973) ja Espoon Nuuksion kupeessa Kaitalammen rannalla kavereiden kanssa ja pyöreretkellä Etelä-Suomen leirintäalueilla, sekä purjehdus- ja souturetkillä saarisssa pientenkin lasten kanssa.  Monia öitä olen ollut junassa makuuvaunussa tai istumapaikalla Suomessa ja jopa käytävällä maaten Interrail-matkalla. Bussissa olen viettänyt öitä niin Kanadan halki tehdyllä reissulla 2,5 vuorokautta / suunta kuin Suomessakin matkalla Helsingistä Lappiin. Laivassakin olen yöpyyt Tukholman ja Tallinnan reissuilla niin hytissä kuin käytävilläkin nukkuen. Venäläisten rakentamissa hajoamispisteessä olevissa korsuissa majoituttiin luontoretkillä Kirkkonummen Hirsalan kallioilla 60- ja 70-lukujen taitteessa ja yhden yön olemme viettäneet Ilpon kanssa jopa puun alla Turussa Aurajoen rannalla 70-luvun alussa. 

Kolovedellä souturetkellä ja saarissa teltassa majoittuen kesällä 1988

Yöpymispaikkojen osalta en ole koskaan nukkunut jurtassa, lumesta rakennetussa iglussa tms. enkä puihin kiinnitetyssä teltassa.  Mitähän muita yöpymispaikkoja vielä puuttuu? 

Cilla Maria aloitti Instagramissa tämän uuden haastekierroksen kesäkuun lopussa päivittämällä viiden vuoden takaisen blogi-listansa. Hänen Instagram-päivityksestään löytyi kolme asiaa, joita en ole koskaan tehnyt.

1. En ole harrastanut tai edes kokeillut laitesukellusta vaikka snorklaamisesta pidänkin kovasti ja teen sitä aina kun se on mahdollista.

Ilpo kokeili laitesukellusta Koh Lantalla 2009

2. En ole osallistunut hostellien juomapeleihin vaikka nuorena majoituinkin hostelleissa.

3. En ole koskaan katunut tekemääni matkaa.  Niistä on aina jäänyt runsaasti mukavia muistoja vaikka jokin pieni osa ei olisi mennyt täysin toiveiden mukaisesti.

Reissukuume-blogin listallla oli kaksi tuttua en ole koskaan -asiaa:

1. En ole koskaan matkustanut lomamatkalle yksin. Työmatkoja tuli tehtyä yksin, mutta kohteissa oli sitten tapaamisia.  Täysin omatoimiselle matkalle ilman etukäteen sovittuja tapaamisia arastelen lähteä.

2. Lennoltakaan en ole koskaan myöhästynyt.

Sain Lucian pääkaupunki Castriesin lentoasema 2016

Matkalla lähelle tai kauas - blogissa oli kuusi kanssani samaa ei koskaan koettua asiaa, joista osa oli muillagin bloggareilla:

1. En ole matkustanut matkailuautolla edes kenenkään tutun kyydissä vaikka monilla koiraharrastajatutuilla sellaisia onkin ja kiertävät niillä agilitykisoissa Suomen lisäksi myös muualla Euroopassa.

2. Kaikilla mantereillakaan en ole käynyt, Australia ja ainakin Etelämanner taitavat jäädäkin käymättä. 

3. En ole lentänyt helikopterilla enkä kuumailmapallolla ja benji-hyppykin on jäänyt tekemättä. Pienellä lentokoneella olen matkustanut tai siis ollut kierroksella Helsingin yläpuolella silloin ala-asteikäisen nuoremman tyttäreni Helin kanssa.  Koneessa ei lentäjän lisäksi ollut muita kuin me eikä olisi tainnut mahtuakaan.

Suomen korkein benji-hyppypaikka Helsingin Kaivopuistossa 26.7. - 11.8.2024

4. Laitesukellus, 5. lennolta, junasta tai bussista myöhästymien ja 6. matkaan pettyminen oli mainittu ei koskaan asioina muillakin.

Virpin maailma -blogissa oli kolme samaa ei koettua asiaa:

1. En ole joutunut itse turvautumaan lääkärin apuun matkoilla, mutta mieheni Ilpo on sen tehnyt ainakin kahteen kertaan. Kerran meni Koh Lantalla kalanruoto kurkkuun niin, että menimme paikalliseen sairaalaan ja Gambiassa kiertomatkan pitkien bussissa istuttujen päivien jälkeen piti tilata lääkäri hotelliin, jotta saatiin reseptit vatsan toiminnan käynnistämiseksi. 

Vatsalääkkeitä nauttimisohjeineen

2. En ole koskaan ajannut autoa tai muuta moottorilla toimivaa välinettä matkoilla. Kävin kyllä autokoulun 18-vuotiaana, mutta Ilpo ei ole sitä käynyt, joten emme ole hankkineet autoa, enkä sellaista enää osaisi ajaakaan.  Helsingissä autoa ei ole tarvittu, mutta matkoilla olisi ollut mukavaa liikkua autolla.  Onneksi takseilla, busseilla ja junillakin olemme päässeet kulkemaan. 

3. Se, etten ole kokenut myöhästymistä mistään liikennevälineestä on myös monien kanssa yhteinen kokemus. 

Meriharakka-blogissakin oli muutama yhteinen ei koskaan -kokemus

1. Emme ole koskaan vuokranneet omaa asuntoamme, mutta olemme asuneet koiraharrastusporukalla esim. Turun Hirvensalossa Airbnbn kautta varatussa hienosti entisöidyssä ja kalustetussa rakennuksessa, jota omistajakin käytti. Keittiön kaapeissa oli astioiden ja kuivaruokatarvikkeiden lisäksi omistajan lääkkeet, liköörit ja konjakit, jotka tietysti jätimme koskematta.  



2. Matkatavaroitakaan en ole koskaan kadottanut lopullisesti.  Kerran työmatkalla Valenciassa laukku tuli päivän myöhässä.  Sain lentoasemalta mukaani pussukan, jossa oli pesutarvikkeita ja pikkupöksyt.  Sen reissun jälkeen olen kantanut käsimatkatavaroissa tarvikkeet 1 - 2 ensimmäistä vuorokautta varten.  

Muita yhteisiä asoita ovat Etelämantereella käymättömyys ja maapallon kiertämättömyys idän kautta, en ole kyllä kiertänyt lännenkään kautta :).

Reissu Jani oli kommentoinut blogijuttua mainitsemalla, ettei ole koskaan tuonut tuliaisiksi luteita ja sama onni on minullakin ollut.  

Vielä muutama ihan oma en ole koskaan asia:

En ole koskaan kokenut risteilyä, jos ei lasketa lukuisia Tukholman - ja Tallinnan risteilyitä.  Minä olisin ollut valmis lähtemään Karibian risteilylle, mutta Ilpo ei ole sellaisista kiinnostunut.

Silja Line Tukholman risteily joulukuussa 1986, Heli 3v,  Milla 7v ja Ilpo 33v  :)



Varaamaani lentopaikkaa ei ole koskaan ylibookattu.  Näin eläkeläisenä en panisi pahakseni, jos kotimatkalla sellainen tapahtuisi ja saisin kohtuullisen korvauksen asiasta sekä tarvittavan majoituksen ja ateriat. 

Varmasti paljon muutakin on jäänyt kokematta, mutta ei nyt tule mieleen. Tämä oli mukava haaste ja uusia vastauksia olisi kiva lukea.

6 kommenttia:

  1. Olitkin koonnut kattavan listauksen. Kun itse en ole vielä ehtinyt kokoamaan omaani, alkaa uniikkien juttujen keksiminen olemaan hankalampaa koko ajan. Mutta ehkä voisin soveltaa tätä niin, että kerää näitä muiden listoista ja niiden perusteella, kuten sinäkin tässä olit tehnyt.

    VastaaPoista
  2. Aikalailla samoja ei koskaan koettuja asioita reissaajilla tuntuu olevan, mutta on niissä pieniä erojakin. Hauskaa niitä oli koota, joten suosittelen sinullekin Mikko.

    VastaaPoista
  3. Näitä postauksia on ollut hauska lueskella (omaa en tosin ole tekemässä)! Risteilyihin suhtaudun myös hieman ristiriitaisesti, sillä Tukholman- ja Tallinnan-risteilyt ovat toisaalta pakkopullaa, mutta olisiko sellainen risteily kuitenkin paras tapa kokea vaikka koko Karibia kerralla. Tosin, jaksaisiko siellä smalltalkata amerikkalaisten kanssa päivästä toiseen sittenkään.

    VastaaPoista
  4. Näitä blogihaasteita on tosiaan hauskaa lukea ja miettiä omia vstauksiaan ja samalla huomata yhtäläisyyksiä ja eroja, joihin vaikuttavat monet asiat mm. vastaajan ikä.

    VastaaPoista
  5. Näitä on kiva lukea! Oma listaa en ole tehnyt, mutta muiden jutuista on hauska katsoa löytyykö samoja. Kaikenlaisissa paikoissa on tullut yövyttyä, mutta minäkään en ole nukkunut jurtassa, iglussa tai puuhun kiinnitetyssä teltassa. Laitesukellusta olen sen sijaan kokeillut parikin kertaa. Kerran hotellin uima-altaassa Ilpon tapaan ja toisen kerran Thaimaassa ensikertalaisille järjestetyllä retkellä. Ei siitä uutta harrastusta tullut.
    Meilläkin mies oli pitkään Karibian risteilyä vastaan, mutta lämpeni viimein. Minä voisin lähteä toisenkin kerran (toki eri reitille) se oli aika helppoa reissaamista.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Merja kommentista! Saa nähdä tuleeko koskaan lähdettyä Karibian risteilylle. Sellainen olisi kyllä helppo tapa ikääntyvälle maabongarille saada kerättyä vielä muutama uusi maa.

    VastaaPoista