lauantaina, kesäkuuta 01, 2019

Kevään ja tulevan kesän lähimatkoja, syksyllä Keski-Aasiaan

Kevään reissut liittyivät koiriin ja agilityyn.  Turussa tai tarkemmin Liedossa Turun seudun Agilityurheilijoiden Royal Canin-areenalla tuli käytyä muutamaankin kertaan päiväreissuilla agilitykisoissa kannustamassa Heliä ja Nopsaa.  
Kuva: Google Maps, Royal CaninAreena
Tampereelle Heli lähti viemään minua ja Nopsaa äitienpäivänä, jotta saatoimme osallistua Tampereen seudun koirakerhon järjestämiin senioriohjaajien agilityn SM-kisoihin yli 60-vuotiaitten sarjassa. Oma kisaamiseni on ollut tauolla vaikka treeneissä käyn viikoittain.  Kokonaiskisassa luokassamme sijoitus 6/30 oli mukava yllätys.  
Kuva: Google Maps, TamSK-halli
Seuraava yöpymisen vaativa reissu kesäkuun puolivälissä suuntautuu taas Turkuun.  Agilityn maajoukkueen karsintakisat käydään Liedossa. Kisaan saavat osallistua rankingin mukaan noin 80 kokoluokkansa parasta koirakkoa.  Helin ja Nopsan sijoitus on ollut 30:en paremmalla puolella, kun keskikokoisia koiria on ranking-listalla yli 600. Majoituksen olemme varanneet Hostel Linnasmäestä 4 km Turun keskustasta. 
Kuva: Google Maps, Hostel Linnasmäki

Heti juhannuksen jälkeen lähdemme Ilpon kanssa pyöräilemaan Viroon.  Majoitumme Padisen kartanossa, jossa kävimme päiväkahveilla muutama vuosi sitten pyöräreissun aikana.  Nyt on tarkoitus tutustua tarkemmin Padisen ja Rummun seutuihin, joiden läpi tuli aikanaan vain poljettua matkalla Paldiskiin.
Padisen kartano kuvattuna Padisten raunioluostarin tornista, kesä 2014

Päiväkahvin suolapalat Padisen kartanossa, kesä 2014
Loppukesälle ei ole suunnitteilla reissuja, sillä rajoitteena ovat koirat.  Meillä on harvinaisen hyvä verkosto koirien hoitamiseen, sillä asuvathat tyttäremme Heli ja Milla täällä Viikissä kuten myös Ilpon veli vaimoineen.  Kaikki hoitavat mielellään koiria, jos eivät itse satu olemaan lomamatkalla.  Nyt on tyttärillä lomasuunnitelmia ja Ilpon veli on jäämässä pois työelämästä, joten hänen ja vaimonsa kesäsuunnitelmia ei ole mukavaa hankaloitaa tarjoamalla koiria hoitoon.
Koirani Nopsa ja Metka sekä Helin koirat Sisu ja Jymy       
Muutama sana koirista.  Metka s. 2006 ja Jymy s. 2009 ovat jackrussellinterrierejä.  Nopsa s. 2013 ja Sisu s. 2017 ovat virallisesti rodultaan kromfohrländereitä, mutta ne ovat Kennelliiton ja FCI:n hyväksymiä roturisteytyksiä.  Nopsan äiti on kromfohrländer ja isä musta keskikokoinen villakoira. Sisun äiti on Nopsan sisko siis f1 sukupolven roturisteytys ja Sisu on f2 sukupolven roturisteytys, sen isä on puhdas kromfohrländer. 

Syyskuun kotimaanreissu on ollut varattuna jo vuoden. Kohteena on taas Turku.  Siellä kisataan agilityn maailmanmestaruudesta. Suvilinnan alueelta on kaveriporukalle varattu talo majoittumiseen. 
Kuva Airbnb majoittajan
Syyskuun lopulla lähdemme useamman vuosikymmenen ajan haaveissa olleelle matkalle Keski-Aasiaan. Kohteet nousivat haaveeksi jo 80-luvulla, kun silloinen työnantajani Etumatkat järjesti sinne matkoja.  Lapset olivat silloin vielä pieniä ja lomat haluttiin viettää heidän kanssaan. Ylimääräisen rahan puutekin oli tuohon aikaan este tällaisen matkan toteuttamiselle.
  
Huomasin keväällä, että Albatros travelin ohjelmaan on tullut  kiertomatka Sovjetistan – viisi Keski-Aasian valtiota.  Lähtöpäivä oli sopivasti agilityn MM-kisojen jälkeen. Muutaman päivän jouduin ylipuhumaan Ilpoa, mutta matka tuli varattua ja alueeseen tutustuminen kirjojen, Ville Haapasalon TV-ohjelmien ja erilaisten blogikirjoitusten avulla saattoi alkaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti