tiistaina, syyskuuta 24, 2019

Turku agilityn MM-kisat 2019

Agilityn maailmanmestaruuskisat 2019 käytiin Turussa Gatorade Center hallissa 19. - 22.9.  Suomen joukkueeseen kuuluu neljä koirakkoa kustakin kolmesta säkäluokasta.  "Ei koiraharrastaja tutut" kysyvät joka vuosi osallistuvatko omat koiranne kisaan ja aina saan selittää, että lähdemme Helin kanssa kisaturisteiksi, kuten monet lähtevät katsomaan Olympialaisia, Formula-kisoja, jääkiekon maailmanmestaruuskisoja yms.

YLE kuvasi kisoja kaikkina neljänä kisapäivänä ja teki niistä tunnin koosteet, jotka esitettiin TV2:llä perjantaina ja sunnuntaina ja ovat katsottavissa Areenassa. Lisää kuvia on Metkaamatkustelua.kuvat sivustolla.  

Nämä olivat minulle 15. MM-kisat ja Helille 16. sillä Helsingin vuoden 2000 kisat jäivät minulta näkemättä, koska osallistuin kisojen aikaan työmatkalle kiertäen Tsekkejä.  
Matkaan lähdimme Helin kanssa torstaina aamulla.  Syksyinen sää oli selkeä, mutta muutamassa paikassa yllätti sakea aamusumu. Onneksi tie on hyvä ja tuttu eikä liikennettäkään ollut aamuvarhaisella kovin paljoa. 
Turussa jäivät nähtävyydet jälleen katsomatta kuten niin usein aikaisemminkin.  Puistokadun varrelta sain napattua Mikaelinkirkosta kännykkäkuvan auton ikkunan läpi.  
Majoituspaikaksi olimme varanneet kuuden hengen porukallemme Airbnb:n kautta viehättävän Meritalon  Turun Hirvensalossa.   
Majoitustilaa oli kahdeksalle ja kauniisti entisöityä ja kalustettua tilaa oli runsaasti. Moneen kertaan tuli naurettua ja verrattua tätä majapaikkaa vuoden takaisen MM-kisareissun mökkiin Ruotsin Kristianstadissa.  Kaikki aamiaiset ja ilta-ateriat nautimme tällä reissulla majapaikassamme vaikka osa matkustamisen mukavuutta on syöminen erilaisissa ravintoloissa.  Ruoka oli tällä reissulla tuoretta ja maukasta ja seura hyvää. 
Torstaina meitä oli paikalla vasta neljä henkilöä ja kisapäivän jälkeen pilkoimme kaikki yhdessä salaattiainekset ja nautimme Helin, Katjan ja Leenan kanssa taco-salaatit. 

Perjantaiksi otimme hallille mukaan yli jääneet salaattitarpeet pilkottuina ja nautimme tonnikalasalaatit samalla kun katselimme uuden kisaradan rakentamista.  Onneksemme yksi hallin ravintoloista ei ollut käytössä, joten pöytiä oli vapaana omien eväinten syöntiin. 
Perjantain ilta-aterialla olimme paikalla koko kuuden hengen porukka ja vatsan täytteeksi oli runsas salaattilautanen, savulohta, fetaa ja riisisekoitusta. 

Lauantaina loihtivat Mari ja Antti meille herkullisen illallisen: falafel-kiekkoja, halloumijuustoa, pitaleipää, tabbouleh-salaattia, tatsikia ja hummusta. Maku kertoi, että tekijänä olivat todelliset ruokaharrastajat. 
Päivät kuluivat kisahallissa noin aamu kahdeksasta illan kuuteen - seitsemään.  Kokonaiskisassa jäivät mitalit Suomelta saamatta, mutta maksikokoisten koirien hyppyradan kolmanneksi tuli Elina Jänesniemi bordercollie Etnan kanssa.  He kuuluvat ehdottomasti kansainväliseen huippuun ja Elina on myös huippukouluttaja.  Heli käykin Nopsan kanssa Elinan treeneissä Turussa kerran kuukaudessa. 
Nopsan Muka-sisko oli kisoissa medi-kokoisten koirien nollakoirana eli teki radat ennen varsinaisia kilpailijoita.  Sunnuntain yksilökisan finaaliradan Muka ja Kaisa tekivät virheettömästi toiseksi nopeimmalla ajalla, jopa nopeammin kuin kultaa yhteiskisassa voittanut pari Silas Boogk ja sheltti Beam vain Kreikan Emilia Ziliou ja mudi Remeny olivat nopeampia.  Linkin takana on Kaisan ja Mukan rata. 
Kotimatka sujui myös kirkkaassa syyssäässä.  Jos viikonloppuna oli sää sateinen, niin se jäi meiltä huomaamatta tai on ainakin unohtunut.  Vuoden 2020 agilityn MM-kisat pidetään Tallinnassa 10. - 13.9. ja majoitus sinne on jo varattu. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti