tiistaina, heinäkuuta 21, 2020

Pyöräretkiä Virossa

Viro on paljon muutakin kuin Tallinna ja eri puolille maata pääsee autonajotaidoton myös bussilla ja junalla.  Olemme olleet yhdeksänä kesänä pyöräilemässä eri puolilla Viroa niin, että tukikohtana on ollut yksi hotelli, josta päivälenkkejä on tehty eri suuntiin.  Parina ensimmäisenä vuonna vuokrasimme polkupyörät paikalta ja myöhemmin on mukana ollut omat pyörät.  

Vanhemmista pyöräretkistämme löytyy matkakertomukset kuvat.fi kuva-arkistosta, Metkaamatkustelua.kuvat sivustolta, mutta kokoan ne nyt muutaman kuvan kera myös tänne bloggeriin, josta ne linkittyvät paremmin googleen, Blogit.fi ja ParisRio systeemeihin. 

Miksi menemme aina Viroon vaikka meillä ei ole sinne mitään erityisiä siteitä? 

Kaikkialle pääsee helposti busseilla tai Elron sähköjunilla, joissa on hyvät tilat polkupyörille.  Hinnat ovat erittäin edullisia,  eläkeläisille melkein ilmaisia, eikä polkupyöristä mene lisämaksua.  

Peruskuntoisenkin eläkeläisen on helppoa pyöräillä Viron tasaisissa maastoissa.  Siellä on paljon pyöräteitä ja maantiet ovat useimmiten hyväkuntoisia eikä niillä ole paljon liikennettä.  

Virosta löytyy majoittumiseen mukavia kartano- yms. hotelleita, jollaisia Suomessa ei ole, eikä ainakaan yhtä edulliseen hintaan. 
Virolainen ravintolaruoka on edullista, esillepano näyttävää ja ainakin meidän makuumme mainiota. Varsinkin jälkiruoat ovat erittäin herkullisia. 

Viron maaseudun maisemat, kasvit ja eläimet kiinnostavat kaupunkilaisia.  

Valitettavasti maantiellä tiensä päähän tullut mäyrä 
Kulttuurihistoriallisesti kiinnostavaa nähtävää kuten kartanoita, luostareita, museoita, kirkkoja jne.  löytyy joka puolelta maata.  
Mielenkiintoisia kotoisesta poikkeavia pistäytymispaikkoja ovat myös paikalliset kaupat, kahvilat ja kapakat. Haapsalun entinen Rautatieasema, jonka vieressä on linja-autoasema
Haapsalun linna
Ortodoksisen kirkon rauniot Vormsissa
Maalaismaisemaa Vormsissa
Vormsin lautta


Ravintola Hiidenmaan Kassarissa
Tuulimylly Hiidenmaalla
Vihulan kartano, majapaikkamme
Altjan kalastajakylä
Sagadin kartano
Hotelli Birgitta, majapaikkamme
Piritan luostarin rauniot
Viimsin ranta-asutuksen museo
Laitsen kartano, majapaikkamme
Ruilan kauppa
Unikkopelto
Paldiskin rantatörmä

Sakan kartano, majoituspaikkamme
Viron korkein vesiputous, Vallaste
Narvanlinna Virossa ja Iivananlinna Venäjällä, välissä Narvajoki
Hotelli Veskisilla, majapaikkamme
Laupan kartano

Paiden ritarilinna
Viljandin linnan raunioita2 kommenttia:

  1. Viro on kyllä kiva pyöräilymaa ja itsekin päätynyt kerta toisensa jälkeen. Teillä on kyllä varsin huikeasti kokemusta pitkältä ajalta ja sainkin noista kuvista taas lisäinspiraatiota uusiin matkoihin. Vielä riittää paljon nähtävää Virossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Taina kommentista, Viro on tosiaan ihanteellinen pyöräilymaa tasaisen maastonsa ja melko hyvän pyörille sopivan tieverkoston ansiosta. Vielä löytyy monta kolkkaa, jossa emme ole vierailleet.

      Poista