keskiviikkona, elokuuta 26, 2020

Agilityn MM-kisamajoitus Tallinnaan 2021 varattu

Agilityn MM kisareissu on vuosittain se matka, jota odotan melkeinpä eniten ja jonka majoitus varataan aina heti edelliseltä kisareissulta palattaessa.  Tänä vuonna piti agilityn MM-kisojen olla Tallinnassa 10.-13.9. mutta kisat peruttiin, kuten muutkin vastaavat tapahtumat.

Varasimme sinne majoituksen jo viime syksynä ja maaliskuun alussa huomasin, että hinnasta tippuu yli 100,- euroa, jos huoneiston maksaa heti. Niinpä Booking com varaus muutettiin sellaiseksi, että sen sai heti veloittaa luottokorttitililtä. Ei tullut mieleenkään, että voisi tulla joku syy, ettei neljän hengen porukkamme pääsisi lähtemään reissuun.
Eipä kulunut varauksen teosta kuin pari viikkoa, ja tilanne maailmalla muuttui. Onneksi koronakäyrät loivenivat kesän aikana ja mekin kävimme polkupyöräreissulla tuttavapariskunnan kanssa Viron Valgassa kesä- heinäkuun vaihteessa.  Suunnitelmissa oli silloin lähteä syyskuussa Tallinnaan jonkinlaisella porukalla polkupyörien kanssa, koska majoitus oli jo maksettu.

Nyt on koronatilanne taas muuttunut.  Agilitytreenit siirtyvät ulkokentiltä sisähalleihin ja muutkin liikunta ym. sisätiloissa tehtävät harrastukset alkavat, joten riski sairastumiseen ja muiden tartuttamiseen, jos itse sairastun, on kasvanut.  Päätin kokeilla onneani, josko kisareissun majoitusvarauksen voisi sittenkin muuttaa ensi syksyksi vaikka vahvistuksessa oli sanottu, ettei se onnistu.
Yllätys oli melkoinen, kun sain vahvistuksen, että varaus on muutettu syksyksi 2021. Niinpä meitä odottaa Rataskaevu 16:ssa kahden makuuhuoneen ja 85 neliön huoneisto reilun vuoden kuluttua. Koskaan aikaisemmin minulla ei ole ollut majoitusvarausta yli vuotta ennen reissua.

Kisalippuja emme olleet varanneet etukäteen, mutta ne olisi tietysti muutettu uusille päiville, jos varaus olisi tehty. Uudet liput voisi varata jo nyt, mutta ehkä odottelemme.   
Tallinnan Vanhassa kaupungissa sijaitsevasta majapaikastamme on vajaan puolen tunnin bussimatka Tondiraba jäähallille, jossa kisat käydään. On hauskaa katsella googlen katukuvista ja muistakin netin kuvista miltä paikat näyttävät ja tutkia miten kisapaikalle pääsee.

Agilityn MM-kisoissa on mielenkiintoista seurata miten laji kehittyy maailmalla, onhan kisoissa osallistujia yli 40:stä maasta, suurin osa toki Euroopasta. Mukavinta on kuitenkin tavata agilityharrastajia eri puolilta Suomea.  Suomalaiset ovat innokkaita kisamatkaajia ja samaa porukkaa tavataan vuosittain eri puolilla Eurooppaa.

Perheeseemme tuli ensimmäinen (agility)koira jackrussellinterrieri Ruska vuonna 1998 ja vuodesta 2000 lähtien olemme Helin kanssa käyneet katsomassa MM-kisoja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.  SM-kisoissa ja MM-kisojen karsintakisoissa on käyty omienkin koirien kanssa eri puolilla Suomea.  Arvokisatavoitteet ovat omalta osaltani ohi, mutta Helille kaikki on vielä mahdollista sekä minun koirani Nopsan että hänen oman koiransa Sisun kanssa. Molemmat ovat roturisteytys kromfohrländereitä, kuten olen täällä jo joskus maininnut

Tässä itselleni muistiin agilityn MM-kisapaikkakunnat ja matkat
Suomi Turku 2019
Ruotsi Kristianstad 2018
Tsekki Liberec 2017
Espanja Zaragoza 2016
Italia Bologna 2015
Luxemburg 2014
Etelä-Afrikka Johannesburg 2013 - en ollut
Tsekki Liberec 2012
Ranska Lievin 2011 - en ollut
Saksa Rieden 2010 - en ollut
Itävalta Dornbirn 2009
Suomi Helsinki 2008
Norja Hamar 2007
Sveitsi Basel 2006
Matkakertomusten ja valokuvien lisääminen kesken
Espanja Valladolid 2005
Italia Monticiari 2004
Ranska Lievin 2003
Saksa Dortmund 2002
Portugali Porto 2001 - en ollut
Suomi Helsinki 2000

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti