perjantaina, marraskuuta 13, 2020

Italian Gardajärvi 1978

Vanhan matkapäiväkirjan löytyminen oli iloinen yllätys ja Gardajärven Malcesineen tehdystä Tjäreborgin seuramatkasta tulvahti mukavia muistoja, kun rupesin naputtelemaan päiväkirjan tekstiä Matkustelua-blogiin, josta se löytyy vuosiluku 1978 otsikon alta.  

Kirja löytyi pahvilaatikosta, jossa oli reilut 2000 diaa muovitaskuissa. Suurin osa kuvista oli Ilpon suoretkiltä,  ajalta jolloin 1970-luvulla tehtiin soidensuojeluohjelmaa.  Pari filmirullallista dioja löytyi myös Gardajärveltä, mutta ne saavat odottaa digitointia. 

Meillä on kymmeniä tuhansia dioja ja paperikuvia niin kotimaan kuin ulkomaankin reissuilta ja kuvia on myös paljon arkisista touhuista omien ja sukulaisten lasten kanssa.  Paperikuvat ovat onneksi jonkinlaisessa järjestyksessä, mutta diakansioissa, -laatikoissa ja -koteloissa ei valitettavasti lue, mitä ne sisältävät. Työvuosina muistan ajatelleeni, että sitten eläkkeellä laitan kuvat järjestykseen ja rupean myös digitoimaan niitä.  Sitä aikaa saadaan edelleen odottaa.  

Gardajärven reissusta kirjoitetun päiväkirjan sivuilta löytyy myös matkaesitteestä leikattuja kuvia.  Otin sellaisista sivuista kuvat blogiin.  Tuohon aikaan en tehnyt montaa matkaa vuodessa.  Gardajärven reissu oli ainoa sen vuoden ulkomaanmatka.  Matkakumppanina oli useimmiten joku muu kuin Ilpo, koska hän ei siihen aikaan ollut kiinnostunut matkustelusta.  

Gardajärvellä olin yhdessä edelleen hyvän ystäväni Kaijan kanssa.  Tutustuimme toisiimme lukion luontokerhossa ollessamme koulussa rinnakkaisluokilla. Kaijan kanssa kävimme ulkomaanmatkoilla myös Lofooteilla vuonna 1973 ja Rhodoksella 1975. Kotimaan reissuja Luonto-Liitosta tuttujen kavereiden kanssa tehtiin useampiakin. Lasten synnyttyä yhteiset matkat valitettavasti loppuivat. 

Oli mielenkiintoista huomata, että jo tuohon aikaan halusin etelän reissuilta muutakin kuin vain rannalla makoilua.  Osallistumme matkanjärjestäjän retkille: iltaretki Arcon Cantina Marchettiin, kierros Gardajärven ympäri, retki Dolomiiteille, ostosretki Veronaan, retki Venetsiaan.  Omin päin kävimme Torri del Benacon markkinoilla ja  Monte Baldo vuorella. Toki viikon aikana tuli myös uitua Gardajärvessä ja hotellin pienessä uima-altaassa.  
Matkatuliaiseksi ostin Gardajärvestä kertovan kirjan.  Sen välissä on alueen kartta.  Kirja ja kartta löytyvät edelleen kirjahyllystämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti