torstaina, joulukuuta 30, 2021

Matkailuvuodet 2021 - 2022

Kolmas koronavuosi 2022 on alkamassa ja neljäs yritys päästä Albatros Travelin Kaukasuksen kiertomatkalle on jälleen merkittynä kalenteriin. Ensimmäinen merkintä oli syksyllä 2020 ja siitä sitten aina puolen vuoden kuluttua uudestaan. Jokohan tällä kerralla pääsisimme reissuun kolmen rokotuksen turvin?  (Kuva Albatros Travelin nettisivuilta)

Muita suunnitteilla olevia matkoja ovat pyöräreissu Viroon kesällä ja siellä kohteena Saarenmaa sekä agilityn MM-kisareissu Moskovaan syyskuussa.  Toki talvella olisi mukavaa päästä johonkin kauas ja lämpimään, mutta se haave alkaa kuihtua koronatilanteesta johtuen.  Agilitykisareissuja toivon pääseväni tekemään Heli tyttäreni tai kavereiden kyydissä vanhaan tapaan eri puolille Suomea.

Koronavuosi 2021 esti muutaman ulkomaille suunnitellun matkan, mutta muuten pandemia ei onneksi haitannut eläkeläisten elämää. Koronaa ei olla sairastettu ainakaan tieten ja loppuvuonna olemme saaneet Ilpon kanssa jo molemmat kolme rokotusta.

Vuoden aikana teimme kolme uudenlaista "matkaa", joihin saimme innoituksen Facebookiin ilmestyneiden tarjousten johdosta. Kävimme lähilomilla eli staycation-lomilla kotikaupungissamme Helsingissä. 

Helmikuussa vietimme ystävänpäivän etkoja Lilla Roberts hotellissa Kaartinkaupungissa. 

Heinäkuun lopulla olimme kaksi vuorokautta Sokos Hotelli Vaakunassa, jossa myös tyttäret Milla ja Heli kävivät kanssamme illallisella.  

Joulukuun puolivälissä tutustuimme hotelli Katajanokkaan stay & dine vuorokautta viettämällä. 

Ruokamatkoja teimme Helsingin etnisiin ravintoloihin. Irakin Kurdistanin ruokia kävimme maistelemassa Kirkuk ravintolassa Itäkeskuksessa ja Etiopian ruokiin tutustuimme Addis Ethiopian Kitchen ravintolassa Vallilassa. Kotinurkillamme Viikissä pääsimme ruokamatkoille useampaan kertaan Japaniin Maija´s sushien kera sekä Italiaan Ristorante Bellon herkkujen avulla, mutta kuvat ovat jääneet ottamatta ja muistiinpanot kirjoittamatta kuten monista muistakin lähiseuduille suuntautuneista ruokamatkoista. Taidankin aktivoitua tällä saralla.

Vuosi ei jäänyt kokonaan ilman lentomatkaa, sillä blogin 15-vuotissyntymäpäivänä 25.7.2021 osallistuin DC-yhdistyksen lennolle DC-3 OH LCH koneella Pääkaupunkiseudun yläpuolella. Se oli tapahtuma, johon olin suunnitellut osallistuvani jo aikaisemminkin, kun lennot vielä operoitiin Malmin lentokentältä. Lennon aikana oli hauskaa muistella DC-6B koneella tehtyjä lentoja New Yorkiin kesinä 1966 ja 1969.

Kaksi ulkomaanmatkaa sain sentään tehtyä.  Elokuussa kävimme kymmenettä kertaa Virossa pyörämatkalla.  Tällä kerralla majoituimme Tallinnan keskustassa ja teimme kierroksia Tallinnan lähellä, mutta menimme myös junalla kaupungista etelään ja länteen ja pyöräilimme maaseudun rauhassa ihaillen kartanoita ja luontoa. 

Marraskuussa pääsin laiva- ja automatkalle Ruotsin halki Norjan Moelviin Lillehammerin lähelle kannustamaan koiraharrastuskavereita agilityn Pohjoismaiden mestaruuskisoissa

Agilityharrastuksen myötä tuli blogiin muistiinpanoja myös Vapunvietosta Porvoossa, kesäkuisesta reissusta Kuopioon JSP SM-kisoihin ja elokuun SM-kisosta Turussa


Vuoden aikana tuli käytyä katsomassa uutta Helsinkiä pyöräillen tai kävellen koiran kanssa mm. Arabianrannassa, Kalasatamassa, Kruunuvuorenrannassa ja Jätkäsaaressa ja vanhempaa Helsinkiä ihailtiin Stadionin tornin näköalatasanteelta. 


Lähiseutujen kansallispuistoissa pääsin käymään Helin tai kavereiden kyydillä Nuuksiossa, Torronsuolla ja Sipoonkorvessa sekä kesällä että talvella. Kesän helleaikoina kävimme ystävättären ja koirien kanssa uimassa Sipoonkorven Fiskträskillä melkeinpä viikoittain.   

Matkailuvuosi oli olosuhteisiin nähden oikein mukava vaikka uusia maita ei kertynytkään ja Kohteena Maailma blogista löytynyt tapa laskea maakerroin ei omalta osaltani enää noussut vaan laski lukuun 1,2

Google Maps Timeline oli merkinnyt vuoden 2021 reissukohteet tähän tapaan. 

Mukavaa matkailuvuotta 2022 kaikille lähilomien, patikkareissujen, ruokamatkojen, koiralenkkien, pyöräreissujen ja kauemmaksikin vievien matkojen parissa!

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti Kaukasuksen kiertomatkanne viimein onnistuu. Meidän ensimmäisen koronavuoden matkat Intiaan ja Kiinaan peruuntuivat tietysti ja niistä ei varmaan voi vielä vuonna 2022 realistisesti haaveilla, mutta niin ikään peruuntunut Pohjois-Amerikan pidempi roadtrip-matka voisi olla mahdollisuuksien rajoissa. Saa nähdä, miten koronatilanne nyt etenee.

    VastaaPoista
  2. Hei Mikko, Pohjois-Amerikan roadtrip eri kansallispuistoissa käyden voisi olla hyvinkin mahdollinen ja turvallinen reissu jo alkaneen vuoden aikana. Toivotaan, että päästään taas vähitellen matkustamaan.

    VastaaPoista