keskiviikkona, tammikuuta 30, 2019

Talvilomalle Seychelleille Qatarin kautta

Talviloman osaset on nyt varattu: lennot Qatarin kautta Seychelleille, majoitusta sekä Mahén että Praslinin saarilla ja paluumatkalla kaksi yötä Dohassa. Googlen kuvien (kuvat google mapsista) ja erilaisten blogikirjoitusten kanssa on hyvä fiilistellä. Tyttäret nauravatkin, ettei minun tarvitsisi matkustella, koska maisemat ovat jo tuttuja.

(Matkakertomukset helmi- maaliskuun vaihteessa tehdystä matkasta löytyvät linkkien takaa: Seychellit Mahé, Seychellit Praslin ja Qatar Doha sekä Qatar Airways)

Seychellit olen mieltänyt nuorten häämatkakohteeksi ja ajatuksissa oli vuosi sitten matka Malediiveille snorklailemaan.  Sukulaisnuorilta saimme kuitenkin suosituksen Seychelleistä, sillä luonto on siellä paljon monipuolisempaa.  
Seychellien pääsaarelta Mahésta varasimme majoituksen Sunset Beach hotellista eikä kuluton peruutus ole enää mahdollista.  Maisemat ja snorklausvedet näyttävät hienoilta kuten näkyy kahdesta ylemmästä kuvasta, mutta eri nettisivustojen arvosteluiden mukaan hotelli on jo nähnyt parhaat päivänsä.  Eiköhän siellä kuitenkin tulla toimeen.

Matkamessuilla saarten turismitoimiston edustaja ehdotti majoittumista myös La Digue saarella, mutta sieltä ei enää löytynyt sopivan tuntuista majapaikkaa.  Niinpä varasimme huoneen Praslinin Coco de Mer hotellista, jossa ranta näyttää soveltuvan snorklailuun (kaksi seuraavaa kuvaa) ja ympäröivä trooppinen luonto on mielenkiintoinen.  Hotellin lähellä on Vallee de Main luonnonsuojelualue, jossa kasvaa mm. harvinainen seychellien palmu eli coco-de-mer.

Saarelta toiseen pääsee siirtymään lentäen tai Cat Cocos-lautalla. Päädyimme varaamaan netistä  lauttaliput ja bussikuljetuksen satamasta lentokentälle kotimatkallelähtöpäivälle.  

Qatar Airways lentää Helsingin ja Dohan väliä kahdesti päivässä ja Seychelleille pääsee  kerran päivässä.  Menomatkan teemme niin, että Helsingistä on lähtö puoli viiden aikaan ja perillä Seychellien pääkaupunki Victorian lähellä lentoasemalla olemme seuraava aamuna yhdeksän jälkeen. Dohan lentoasemalla on vaihtoaikaa pari tuntia.  Lennoille sai varata valmiiksi istumapaikat ja erikoisateriatkin voisi tilata, mutta jätämme ateriat yllätykseksi eli kevyttä- tai kasvisateriaa tms. emme tilaa. 

Seychelleiltä lähdemme aikanaan illalla kuuden jälkeen ja laskeudumme ennen yhtätoista Dohan Hamad International lentokentälle. Discover Qatar / +Qatar sivuston kautta löytyi tammikuun loppuun asti oleva tarjous, jolla yhden yön majoituksen saa Dohan välilaskulla veloituksetta ja kahden yön majoituksen hinta on 100,- USD / huone. Tein varauksen kaupungin keskustaan Souq Waqif boutique hotels nimiseen hotelliin, joka koostuu yhdeksästä eri hotellista keskustan souq eli basaarialueella. Vielä ei ole tietoa, minkänimiseen hotelliin lopulta majoitumme, mutta se selvinnee myöhemmin. 

Tulee olemaan mielenkiintoista viettää pari päivää tässä emiirikunnassa ennen lopullista aamuyön paluulentoa kotiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti