tiistaina, lokakuuta 10, 2006

To 05.10. matka Baseliin ja halliin tutustuminen

Blue 1 lento Helsingistä lähti Zürichiin klo 10:15 ja perillä oltiin kahdentoista jälkeen paikallista aikaa. Samalla lennolla oli joukko muita suomalaisia agilitaajia. Zürichin lentokentältä jatkoimme yhdessä matkaa junalla kohti Baselia. Meillä oli Helin kanssa valmiiksi ostetut junaliput, mutta suurin osa porukasta osti lippunsa kätevästi vasta lentokentän yhteydessä olleelta juna-asemalta.
Junamatka sujui rattoisasti vaunuosastossa, josta kaikki paikalliset taisivat siirtyä muualle pakoon seurueemme elämöintiä. :)

Hotellimme Metropol sijaitsi aivan rautatieaseman välittömässä läheisyydessä.
Huoneet olivat pienehköjä. Eteisessä klinkkerilattia, itse huoneessa kokolattiamatto ja kalustus näkyy kuvista. Minibaari ja kassakaappi olivat piilossa kaapeissa ja TV:n takana kaapin päällä näkyy vedenkeitin. Tarjolla oli pari tee- ja pikakahvipussia.

Kylpyhuoneessa oli amme ja käsisuihku. Tyyny ja täkki olivat höyhentäytteisiä. Meille oli tarjolla ensin vain yksi yhteinen iso täkki, mutta pyynnöstä saimme toisen normaalikokoisen täkin.l

Purettuamme tavarat laukuista läksimme samaan hotelliin majoittuneen tutun agilitaajan kanssa kävellen kisapaikalle. Rautatieaseman edessä olleen bussien ja raitiovaunujen risteysaseman alta paljastui polkupyöräilijöille tarkoitettu maailma. Muualla autot pysäköidään maan alle, täällä oli pyörille maanalainen pysäköintipaikka.

Kävelymatka kisapaikalle St. Jacobs hallille oli reilut pari kilometriä. Suorin reitti oli aika tylsä. Seurattuamme viimeisten joukkueiden harjoituksia ja varattuamme itsellemme istumapaikat kisapäiviä varten palasimme hallista takaisin keskustaan bussilla. Baselissa kuului hotellihuoneen hintaan ilmainen julkisten liikennevälineiden lippu.
Illan hämärtyessä lähdimme kohti keskustan vanhaa kaupunkia. Ravintoloiden edessä olivat terassit vielä täydessä toiminnassa vaikka syksy oli tulossa jo tännekin.

Historiallisen museon edessä torilla olivat markkinat vielä meneillään, mutta ostettavaa ei löytynyt.
Baselin raitiovaunut olivat kuin pieniä junia, niissä saattoi olla 4 vaunua peräkkäin. Illallispaikaksi valitsimme sveitsiläistyylisen pizzerian, jossa kaksi pizzaa ja juomat sai noin 40,- frangilla eli 27,- eurolla. Hintataso ei ollut ollenkaan niin paha kuin olin pelännyt.
Illan pimentyessä palasimme takaisin hotelliin ja uni maittoi rasittavan matkapäivän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti