keskiviikkona, joulukuuta 19, 2018

Kuvahaaste: Vuosi 2018 kuvina

Vuosi 2018 lähestyy loppuaan ja matkustelu jäi vähäisemmäksi kuin oli toiveissa. Vuosi oli silti mukava, varsinkin polkupyörän sähköistyksen johdosta.  Tuli pyöräiltyä Helsingissä ja sen lähiympäristössä enemmän kuin koskaan aikaisemmin.   

Surffailen matkablogeissa pääasiassa etsien vinkkejä tuleviin matkoihin enkä ole aikaisemmin osallistunut haasteisiin, mutta nyt törmäsin muutaman blogin kautta Annan Muuttolintu-blogin haasteeseen: Vuosi 2018 kuvina.  Se tuntui mukavalta tavalta tehdä yhteenveto vuodesta.  

1. Vuoden suosikkikuva
Retki Omanin Musadsamin niemimaalle tarjosi juuri sellaisia maisemia, joita olin odottanut ja snorklailu kirkkaissa vesissä täydensi päivän. 

2. Arjen luksusta
Päiväkahvit Helsingin kauppatorilla sähköpyöräilyretken lomassa ovat luksusta, josta me eläkeläiset voimme nauttia kuumana kesäpäivänä nuorempien pakertaessa työpaikoillaan. 
3. Kesäkuva
Lehmät Helsingin Yliopiston Viikin koetilan pelloilla lyhyen pyörämatkan päässä kotoa ja kymmenisen kilometriä kaupungin keskustasta.  Tuoksukin oli kesäinen, vaikkakaan ei tuttu lapsuuden kesistä toisen polven paljasjalkaiselle vallilalaiselle. 
 4. Ihana majapaikka
16 neliön mökki neljälle Kristianstadissa agilityn MM-kisareissulla oli jotakin sellaista, jota en ole muutamaan vuosikymmeneen kokenut.  Reissu oli kuitenkin onnistunut ja matkakumppanit mukavia, joten muistot ovat ihania. 
5. Hauska muisto
Pari yötä Tapiola Garden hotellissa hellettä paossa oli hauska ex tempore-retki koirienkin kanssa. Tällaisia voisi tehdä useamminkin. 
6. Herkullinen hetki
Halloumi-salaatti granaattiomenan siemenineen Dubai Mallin Social House ravintolassa oli yksi monista herkullisista kasvisaterioista, joita Millan kanssa nautimme Arabiemiraattien kiertomatkalla.  
7. Se ei-niin-hohdokas muisto
Gozon  viikkomme viimeistä edellisenä aamupäivänä osui paikalle kova ukkosmyrsky.  Maisemat olivat dramaattiset, mutta vielä dramaattisempi oli Ilpon aamupäiväkylpy myrskyn aikana.  Noustessaan ammeesta hän liukastui, otti tukea toisella kädellään ja seurauksena oli olkapään jänteen katkeaminen tms.  Vamman vakavuus paljastui vasta Suomessa lääkärin luona.  Onneksi soitto matkan aikana vakuutusyhtiöön toi toimintaohjeet ja myöhemmin kotona korvauksen lääkäri- ym. käynneistä. 
8. Rakkaassa seurassa
Elokuussa vierailimme kolmen ex-Etumatkat kollegan kanssa Porissa neljännen kollegamme luona.  Työskentelimme yhdessä noin 20 vuotta, kunnes Finnair-konserniin kuulunut Suomen Matkatoimiston seura- ja ryhmämatkojen tuotantoyksikkö päätettiin lakkauttaa. Olemme kaikki ikionnellisia, että saimme tehdä suurimman osan työurastamme niin mukavaa työtä rakkaiksi tulleiden kollegoiden ympäröimänä. 
9. Suosikkikuva itsestä
Olen harvoin itse kuvissa tai otan edes kuvia matkakumppaneista.  Abu Dhabissa pyysin Millaa ottamaan minusta kuvan upeassa Sheikki Zayedin moskeijassa.      
10. Unohtumaton maisema
Kuva ei ole mikään valokuvataiteen mestariteos eikä maisema hiekkaerämaassa sinällään erikoinen, mutta kangastusta en ole monasti nähnyt.  Nyt sellainen näkyi Kap Verden Salin saaren pohjoisosassa. 

OHJEET KUVAHAASTEESEEN:

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin! Kuviesi ei tarvitse välttämättä olla matkoilta, kunhan ne sopivat annettuihin otsikoihin. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti