sunnuntaina, tammikuuta 19, 2020

Matkamessut 2020

Kiitokset Messukeskus ja matka2020 mahdollisuudesta tutustua näyttelyosastoihin tänäkin vuonna bloggaajapassin turvin. Tapahtuma oli tuttu ja turvallinen vaikka entinen työnantajakonserni ei enää ole esillä.
Heti ensimmäisenä pääportaikon alapuolella otti messukävijät vastaan Rovaniemen kaupunki. Sieltä sain hyvän paperikartan ja infoa kaupungin ravintolatarjonnasta ja muistakin tapahtumista elokuussa, kun kaupunkiin reissaavat koiraharrastajat osallistumaan ja katsomaan agilityn suomenmestaruuskisoja 21.-23.8.2020. Kisat käydään Susivoudin kentällä. Heli tyttäreni on jo lunastanut osallistumisoikeuden kisaan Nopsa koirani kanssa.  Kyllähän minäkin treenaan koirani kanssa viikoittain, mutta nopeammin juokseva ja paremmin koiraa ohjaava Heli menestyy sen kanssa kisoissa paremmin.
Seuraava paikka, josta halusin paperikartan oli Viron Tallinnan osasto. Tallinnassa kisataan Agilityn maailmanmestaruudesta 10. - 13.9.2020. Maailmanmestaruuskisaan saavat osallistumisoikeuden vain karsintakisoissa parhaiten menestyneet 4 koiraa ohjaajineen kustakin kolmesta kokoluokasta.  Ihan mahdotonta ei ole sekään, että Heli ja Nopsa onnistuisivat saamaan edustuspaikan, mutta kisaturisteiksi lähdemme joka tapauksessa.
Tansanian Tourist Boardilla oli myös messuosasto ja sieltä sain lisätietoja tulevaa Sansibarin matkaamme varten ja myös paperikartan, josta näkee paljon paremmin alueiden kokonaiskuvan kuin puhelimen sähköiseltä kartalta. Toki käytämme nykyään matkoilla myös puhelimen off line karttoja. Kenian osastoa ei löytynyt, mutta ehkä kädessä hypisteltävä kartta löytyy Mombasasta tai Tsavo East kansallispuistosta.
Kuva: Gavrielides Foods
 Lounaaksi nautin viime vuotiseen tapaan kreikkalaisen 7 euron meze-lajitelman.
Muutama esitekin tuli kannettua kotiin vaikka netistä löytyy nykyään ajankohtaisin ja monipuolisin tieto. Mikäli Ilpo on edelleen ensi talvena kiinnostunut Väli-Amerikan ja Karibian matkoista, niin pitää muistaa pyytää tarjous joltakin matkanjärjestäjältä.

Minua on kiinnostanut jo muutaman vuoden matkat Kaukasukselle liittyen maabongaukseen ja olen maininut siitä täällä blogissakin.  Siellä ovat kolme viimeistä ns. Euroopan maata, joissa en ole käynyt eli Azerbaidžan, Georgia ja Armenia.  Hiukan huonosti on tullut seurattua uutisia ja Kaukasuksen maiden keskinäisiä suhteita, mutta onneksi tuli messuilla juteltua useammankin matkanjärjestäjän kanssa ja kuulin, että Armeniasta ei pääse rajan yli Adzerbaidžaniin ja Armenian leima passissa saattaa estää pääsyn maahan. Ehkä omatoimimatkaa parempi vaihtoehto onkin osallistua seuramatkalle.
Puolen päivän kiertely messualueella jo torstaina 16.1. sujui mukavan väljissä merkeissä ja muutamaan kilpailuunkin tuli osallistuttua. Nyt vaan odotellaan mahdollisia yhteydenottoja, jos arvonnoissa sattui olemaan onnea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti