tiistaina, maaliskuuta 29, 2022

Peruttuja matkoja ja uusia varauksia

Koronarajoitusten helpotuttua tuli toisenlainen este matkoille tiettyyn maantieteelliseen suuntaan. Toivotaan ikävästä maailmantilanteesta huolimatta, että pääsemme Napolinlahdelle ottamaan kevättä vastaan.

Neljäs yritys lähteä Kaukasuksen kierrokselle, Georgia, Armenia ja Azerbaidžan, ei vieläkään onnistunut.  Albatros Travel peruutti kiertomatkansa.  Olisin ollut valmis lähtemään toukokuiselle matkalle, jos sellainen olisi järjestetty vaikka sukulaiset ja tutut toppuuttelivat.  Uutta reissua tarjottiin keväälle 2023, joten sitä jäädään odottamaan. 

Agilityn MM-kisat piti järjestää Moskovassa syyskuussa 2022.  Syyskuussa 2021 keskustelimme Facebookissa kavereiden kanssa tulevasta matkasta, mutta majoitus- ja lento-, juna- tai bussivarausten tekemisen jätimme myöhäisempään ajankohtaan. Mikähän "etiäinen" siinä oli syynä, sillä yleensä majoitusvarukset seuraavan vuoden MM-kisamatkalle on tehty heti, kun kisapaikka on vahvistunut ja lentoja on päässyt varaamaan.  Niin  ikävästi maailmantilanne muuttui, että heti 24. päivä helmikuuta päätti FCI:n Agilitykomitea peruuttaa Moskovan kisat

Nyt suunnittellaan kevätmatkaa huhti- toukokuun vaihteeseen siten, että lennetään Roomaan, josta jatketaan junalla Napoliin. Vielä ei ole päätetty majoitutaanko Ischian tai Caprin saarella tai kenties Sorrentossa tai Amalfissa tai jossain muualla parissa paikassa.  Kotiin lennetään sitten Napolista, kun suorat lennot sieltä alkavat. Kesällä on tarkoitus lähteä taas pyöräilemään jonnekin päin Viroa.  Lähdemme omien pyöriemme kanssa tuttuun tapaan Tallinnasta bussilla tai junalla kauemmaksi.  

Pärnuun menimme kesällä 2017 bussilla ja palasimme takaisin junalla.


Asumme jossakin mukavassa kartano- tai linnahotellissa, kuten Laitse kesällä 2014

Pyöräilemme kohtuullisen hyvillä ja vähäliikenteisillä teillä, kuten Viron Valgan ja Latvian Valkan ympäristössä kesällä 2020.

 
Pysähtelemme ihailemaan ja valokuvaamaan luonnon ihmeitä ja kauniita historiallisia rakennuksia.


 

 
 
Hyvä ja edullinen ruoka kuten Padisessa 2019 on myös yksi Viroon houkutteleva tekijä. 

Rovaniemelle on elokuussa varattu majoitus Santa Sport Apartment hotellista Booking comin kautta.  Kuvakin lainattu nettisivuiltaan. Heli osallistuu siellä agilityn SM-kisaan Nopsa koirani kanssa.

Kisat käydään Susivoudin kentällä kaupungin keskustan eteläpuolella.  Sitä ei ole vielä päätetty lähdetäänkö Rovaniemelle Helin autolla vai junalla.

Syyskuun lopulle on varattu kaveriporukalla sekä lennot että majoitus Wieniin.  Agilityn MM-kisat 2022 saatiin siirrettyä Schwechatin Multiversum-halliin vajaan 7 km:n päähän lentoasemalta ja 15 km:n päähän Wienin keskustasta.

Majoitukseen varasimme huoneiston Booking comin kautta Beatrixgassen varrelta puolen kilometrin päähän Wien Mitte juna-asemalta, josta on hyvä yhteys kisapaikalle ja lentokentälle.

Edellisestä Wienin reissusta onkin kulunut jo 11 vuotta.  Silloin kävin kaupungissa Helin ja Millan kanssa.


2 kommenttia:

  1. Harmi, että Kaukasuksen kierros siirtyi. Kuulostaa kiinnostivalta kohteilta. Ja niin kiinnostaa kiinnostavalta myös tuo Napoli. En ole itse ollut Italiassa Roomaa etelämpänä, mutta mieluusti kävisin.

    VastaaPoista
  2. Hei Mikko kiitos kommentista! Kaukasuksen reissua saadaan taas odottaa, mutta siihen on totuttu jo kahden vuoden ajan. Olemme usein puhuneet kevään vastaanottamisesta Välimerellä ja nyt se päätettiin toteuttaa Italiassa. Napolinlahdella emme ole olleet aikaisemmin. Hiukan harmillisesti koiran hoidon takia joudumme lähtemään matkaan jo huhtikuussa Rooman kautta, jotta ehdimme takaisin kotiin ennen toukokuun puolta väliä. Napolista on vanhojen uutisten tuomat mielikuvat ruuhkista ja roskista ja onkin mielenkiintoista kokea sekin kaupunki parin päivän ajan ja toivottavasti yllättyä myönteisesti. Kotiin pääsemme sitten lentämään suoraan Napolista.

    VastaaPoista