maanantaina, marraskuuta 01, 2021

Mikä olisi mukavin reitti Tukholmasta Lillehammerin lähelle?

Taidan vihdoin uskoa, että matka Norjan Moelviin toteutuu koronatilanteesta huolimatta. Norjassa kisataan agilityn Pohjoismaiden mestaruuskisat 13. – 14.11.2021.  Hyvä ystävättäreni sijoittui karsintakilpailussa kolmanneksi,  lunasti paikan maajoukkueessa ja kysyi lähdenkö mukaan reissuun.  Kahta kertaa ei tarvinnut kysyä, sillä olen aina valmis matkustamaan.

Lähdemme reissuun ystävättären autolla kolmen naisen ja kahden koiran porukalla.  Molemmat matkakumppanit osallistuvat Suomen maajoukkueessa kisaan, minä toimin vain seurana ja koiratolppana.  Ajamme autolla Turkuun, josta jatkamme laivalla Tukholmaan ja sieltä jatketaan Lillehammerin lähelle Moelviin. 

Tämä on ensimmäinen reissuni kisaturistina agilityn Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, mutta MM-kisoja olen käynyt katsomassa jo 15 kertaa eri puolilla Eurooppaa.  Tämän ja viime vuoden MM-kisat jäivät koronan takia väliin, kuten jäivät viime vuoden PM-kisatkin, mutta onneksi tälle vuodelle suunnitellut elokuun PM-kisat saatiin siirrettyä marraskuulle ja nyt Norjaan kokoontuu Pohjoismaiden agilityparhaimmisto. 

En ole ollut koskaan automatkalla Ruotsissa tai Norjassa ja olisi mukavaa saada reitti- ja muitakin vihjeitä.  Googlen karttojen mukaan matkan voisi taittaa useita eri reittejä käyttäen. Näiden varrella on tietöitä, tietulleja ja rajankin voi ylittää ainakin kolmesta eri paikasta.  

Syksyn 2018 agilityn MM-kisareissulla Ruotsin Kristianstadissa käteistä ei tarvittu ollenkaan kisapaikalla, kaupoissa eikä ravintoloissa. Mikähän on tilanne Norjassa? Kävin maassa viimeksi vuonna 2007, silloin agilityn MM-kisareissulla Hamarissa. Merkinnät käteisen tai korttien käytöstä ovat jääneet tekemättä ja nyt jo täysin unohtuneet.

Olisikin mukavaa saada tietää, tarvitaanko Norjaan käteistä ja ehdotukset reiteistä ja lounaspaikoista, joiden lähellä voisi ulkoiluttaa koiria olisivat hyvin tervetulleita. 

2 kommenttia:

  1. Vähän tulee nyt myöhässä, mutta eihän sinne käteistä tarvi. Muita vinkkejä en olisi osannut antaa, koska tuo alue itselleni on vielä vierasta. Menikö reissu kivasti? :)

    VastaaPoista
  2. Hei Mikko, täällä ollaan seuraamassa taitavien agilitykavereiden suorituksia. Norjan koronatilanne on huonontumassa ja kisajärjestäjät arvelevat, että viikon kuluttua kisoja ei olisi saanut enää järjestää. Kisapaikalla käytetään maskeja - suomalaiset tunnollisimmin, mutta ruokakaupoissa me suomalaiset saamme outoja katseita maskeinemme. Kukaan paikalliset eivät niitä käytä. Reissaaminen on kivaa kuten aina .

    VastaaPoista