lauantaina, marraskuuta 12, 2022

Matkasuunnitelmilla valoa syksyyn


Marraskuun  toinen lauantai ei ole vuoden harmain päivä tänä vuonna ainakaan Helsingin Viikissä. Valoisia ajatuksia omien matkavarausten lisäksi toi myös aamulenkillä näkemäni uusi valtava hyönteishotelli laajennetulla viljelypalsta-alueella. 

Matkojen suunnittelu ja varaaminen kirkastaa aina päivän.  Nyt on matka- tai majoitusvarauksia tehty ennätysmäärä seuraavalle 11 kuukaudelle.  Kaveripiirissä en kehtaa tätä edes tunnustaa, mutta jossain asiasta on iloittava eli tehdään se täällä matkablogissa. 

Joulukuussa toteutuu jo seuraava matka.  Lähdemme Millan kanssa Norjan Bergeniin katsomaan mm. maailman suurinta piparkakkukaupunkia, jonka toteutukseen osallistuu puolet Bergenin asukkaista tekemällä piparkakkutaloja, -kirkkoja, -linnoja ym.

Ilpo kertoi muutama viikko sitten, että suunnittelee kutsuvansa vanhoja luontokerho- ja suoretkikavereitaan muistelemaan 1960-luvun lopulla alkaneita retkiä, jotka jatkuivat 1980-luvun alkuun.  Näiden retkien havaintoja kirjattiin soidensuojeluohjelmaan ja käytettiin apuna kun tehtiin suunnitteilla olevien kansallispuistojen rajauksia. 

Minä ajattelin ensin, että lähden pois poikien jaloista pienelle staycation- eli lähilomalle, mutta kysyin sitten Millalta, josko hän lähtisi kanssani Tallinnaan.  Milla kieltäytyi mahdollisesti keikkuvasta laivamatkasta ja ehdotti reissua Bergeniin. Niinpä varasimme sinne lennot ja majoituksen.  

Helmikuussa on Ilpolla tasavuosisyntymäpäivä ja se oli vihdoin hyvä tekosyy varata matka jonnekin kauemmaksi.  Emme ole ensimmäisen koronakevään jälkeen poistuneet Euroopasta.  Haaveissa on ollut matka Karibialle tai Keski-Amerikkaan ja Mandala Travelilta löytyi sopivaan aikaan matka luonnoltaan upeaan Costa Ricaan ja Nicaraguaan.  Olisihan sinne voinut varata lennot ja majoituksen itsekin ja kulkea taksilla tai bussilla paikasta toiseen, sillä mehän emme osaa kumpikaan ajaa autoa.  Tuntui helpommalta ja turvallisemmaltakin varata valmis kiertomatka.

Kun pääsin alkuun matkojen varaamisessa niin rupesin tarkistamaan millaisia matkoja Kaukasukselle on nykyään tarjolla.  Siitä haaveesta olen maininnut blogissa ensimmäisen kerran jo tammikuussa 2019 ja ajatuksissa se oli ollut sitäkin aikaisemmin.  Ensimmäiset varaukset tein Albatros Travelin matkalle keväälle 2020.  Olihan meillä hyvät kokemukset heidän järjestämästään Keski-Aasian kiertomatkasta syksyltä 2019.  Koronan ja maailmantilanteen takia Kaukasuksen matka siirtyi ja siirtyi aina eteenpäin.  Matka olisi saattanut toteutua syyskuussa 2022, mutta se osui melkein samaan aikaan Wieniin suuntautuneen agilityn MM-kisamatkan kanssa, joten emme lähteneet Ilpon kanssa Kaukasukselle vielä silloinkaan.

Vuonna 2023 Albatros Travelilla on kolme Kaukasuksen kiertomatkaa, mutta toukokuisen matkan päivämäärät osuvat päällekäin Helin ja kaverinsa Alpeille suuntautuvan patikointimatkan kanssa ja olen luvannut hoitaa Helin koiraa matkansa aikana. Kesäkuun päivämäärät osuvat samalle ajanjaksolle kuin suunniteltu Pohjois-Suomeen suuntautuva agilitykisareissu ja syys- lokakuun vaihteen päivämäärien aikaan on agilityn MM-kisat Tsekeissä.

Huhtikuussa on Mandala Travelilla kiertomatka Kaukasiaan ja tätä matkaahan olin katsonut jo monta vuotta sitten ja laittanut kuvankin blogiin.  Nyt matka tuli varattua heti kun sen taas löysin.


Maaliskuussa on agilityn halli SM-kisat Turussa, joihin Heli osallistuu Nopsan kanssa.  Aikatauluista ei ole vielä tietoa, joten saattaa riittä pelkkä paiväressu kisahalliin.  Jos kisoja käydään kahtena eri päivänä niin silloin on hyvä viettää yksi yö Turussa, kuten on tehty agilityn takia monta kertaa aikaisemminkin. 

Nopsa Turussa 2019

Kesäkuussa
meitä kutsuu Lappi ystävättären kanssa. Saariselällä kisataan Santa´s Hotel Tunturin pihapiirissä kuukauden toisena viikonloppuna Yöttömän yön agilitykilpailut ja seuraavana viikonloppuna on vuorossa Rovaniemen Ounashallissa junioreiden, senioreiden ja para-agilitaajien SM-kilpailut, joihin osallistun itse Nopsa koirani kanssa. Majoituksen varasimme kesän 2022 SM-kisareissulta tutusta SantaSport Apartment Hotellista. Kisojen välillä on tarkoitus tehdä päiväpatikkaretkiä Saariselällä tai Saariselän ja Rovaniemen välillä.

Kuva Yöttömän yön agilitykisat FB-tapahtumasta 2021

Heinäkuussa
tai johonkin muuhun aikaan kesästä pyöräillään taas jossakin päin Viroa Ilpon ja tuttavapariskunnan kanssa kuten viime kesänä Rakveren ympäristössä ja toistakymmentä kertaa aikaisemminkin. Varaukset on vielä tekemättä, mutta ehtiihän ne :) . 

Elokuussa järjestetään Agilityn SM-kisat Jyväskylän Palokassa, joihin Heli osallistuu jälleen Nopsan kanssa.  Majoituksen olen jo varannut Alvar Aallon suunnittelemasta Säynätsalon kunnantalosta, joka toimii nykyään majoituspaikkanakin. Tarjontaa kahden makuuhuoneen majapaikoista Jyväskylän seuduilla ei ole kovinkaan runsaasti, siksi varaus oli hyvä tehdä jo nyt varsinkin näin mielenkiintoiseen paikkaan.

Lokakuussa suunnataan taas Helin ja kavereiden kanssa Tsekkeihin Libereciin kannustamaan Suomen joukkuetta agilityn MM-kisoissa.  Siellä olemme olleet kisaturisteina aikaisemminkin vuosina 2012 ja 2017.  Neljän makuuhuoneen ja 95 neliön majoitus Old Town Boutique Apartments huoneistosta neljälle henkilölle tuli varttua jo istuessamme Itävallan Schwechatin kisakatsomossa.  Eiköhän Prahassakin vietetä kisojen jälkeen muutama päivä.

Google katunäkymässä keskellä rakennus, jossa majoitumme

Enpä muista, että minulla olisi ollut näin montaa matkasuunnitelmaa ja varsinkaan varausta koskaan aikaisemmin.  Mikä mahtaa olla tilanne teillä muilla?

2 kommenttia:

  1. No nyt on kyllä varauksia! Meillä ei ole muuta kuin yksi viikko Vuokatissa, mutta parin muun osalta on suunnitelmat loppusuoralla, joten eiköhän hauskuuksia ole ensi vuonnakin luvassa myös täällä. Tuo Costa Rica ja Nicaragua kuulostaa todella upealta!

    VastaaPoista
  2. Hei Mikko, kiitokset kommentistasi. Loma Vuokatissa on varmasti kiva ja tokihan te autolla liikkuvat löydätte varmasti muutakin mukavaa läheltä tai sitten todella paljon kauempaa.

    VastaaPoista