keskiviikkona, tammikuuta 04, 2023

Espoon valoshow Rainbow River

Espoon keskuksen kirkkopuistoon on rakennettu upea valoteos "Espoo 50-vuotta kaupunkina" juhlavuoden huipennukseksi.  Rainbow River on esillä ympäri vuorokauden 6.1.2023 asti, mutta elämyksellisin se on pimeään vuorokaudenaikaan. 

Taiteilijaryhmä Flowers of Life on suunnitellut teoksen juuri Espoon tuomiokirkon puistoon saatuaan inspiraation maastonmuodoista, puustosta ja alueen läpi virtaavasta Espoonjoesta. Teoksessa on käytetty tekstiilimateriaaleja ja ultravioletti-valotekniikkaa, se sijoittuu eri tasoille  ja sitä pääsee tarkastelemaan eri kuvakulmista. 

Kävimme koko perhe ja koirat Helin kyydillä Espoossa Uudenvuodenpäivänä heti kello neljän jälkeen, emmekä olleet ainoita Kirkkopuistossa kävelleitä.  Koiran kanssa kulkiessa ihmisruuhkassa  ja valokuvien napsiminen taisivat häiritä teoksesta nauttimista, sillä vasta kuvista huomasin, että värisävyt olivat vaihtuneet samassakin paikassa otetuissa kuvissa. Useita kuvia tuli otettua lähinnä siksi, että toiveissa oli edes jonkun kuvan onnistuminen, koska koira remmin päässä toisessa kädessä heilautti usein toisessa kädessä ollutta kännykkää.

 
Tällaiset kaupunkien rahoittamat muutamia viikkoja kestävät valoshowt saisivat vähitellen syrjäyttää vuodenvaihteen ilotulitukset kokonaan.  Helsinkihän joutui peruuttamaan tänä vuonna omat uudenvuoden ilotulituksensa tuuliolosuhteiden takia. 












Noin kilometrin kävelykierros valotaideteosten keskellä Espoon Kirkkopuistossa oli mukava tapa aloittaa vuosi 2023.

4 kommenttia:

  1. On mukavaa nähdä, että valotaide yleistyy. Varmaan se on tulevaisuutta, että valotaide tulee korvaamaan kaupunkien järjestämät ilotulitukset. Lahdessahan näin oli ainakin tänä vuonna.

    VastaaPoista
  2. On tosiaan mukavaa monestakin syystä, että pidemmän ajan esillä olevat erilaiset valoshowt korvaavat ilotulitukset. Pitäisikin tehdä pimeään vuodenaikaan lyhyitä reissuja eri kaupunkeihin katsomaan mm. näiden valotaideteoksia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kuvista! On näköjään ollut hieno valoteos. Harmi, että emme ehtineet tuohon suuntaan tällä aikaa. Tällaisten valoteosten yleistyminen erityisesti korvaamaan ilotulituksia on tervetullutta.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista! Espoon valoshow voitti tänä vuonna ehdottomasti LUX Helsingin ne kaksi kohdetta, joissa käväisin ja ilotulitusten korvaaminen erilaisilla valotapahtumilla on todella toivottavaa.

    VastaaPoista