keskiviikkona, tammikuuta 11, 2023

Matkamessut 2023 - lippuarvonta

 
Matkamessut 2023
avaa pian ovensa ja olen saanut blogin lukijoille arvottavaksi kaksi lippua yhdeksi messupäiväksi.  Kerro jutun kommentissa sunnuntaihin 15.1.2023 klo 21 mennessä, mikä sinua messuilla kiinnostaa niin osallistut lippujen arvontaan

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT JA LIPUT ON TOIMITETTU.  ONNITTELUT VOITTAJALLE!

Edellisillä Matkamessuilla 2020 emme osanneet aavistaa mitä tapahtuu parina seuraavana vuonna maailmalla ja matkailualalla ja niinpä messuja ei järjestetty vuosina 2021 ja 2022. 

Helsingin Messukeskus on tarjonnut minulle mahdollisuuden tutustua messuihin matkabloggaajana jo vuodesta 2014 alkaen ja työvuosinani messuviikonloppu oli yksi mukavimmista töihin liittyvistä tapahtumista.  Tapasinhan siellä kasvokkain niitä asiakkaita, jotka kävivät entisten työnantajieni matkoilla ja matkatoimistojen myyntivirkailijoita, joiden kanssa olin puhelimitse tai sähköpostitse yhteydessä vuoden aikana. Matkamessuilla tapasin myös paljon ulkomaisten yhteistyömatkatoimistojemme edustajia.

Nyt messuilla on mukavaa käydä tutustumassa sellaisten matkakohteiden osastoihin, joihin olen suunnittelemassa tai haaveilemassa matkustamista ja myös sellaisten matkanjärjestäjien osastoihin, joiden tarjonnassa on kiinnostavia kiertomatkoja.  Entisten kollegoiden tai mahdollisesti muiden bloggaajien tapaaminen Messuhallin käytävillä on myös iloinen yllätys.

Matkamessut on Wikipedian mukaan järjestetty vuodesta 1987 alkaen.  Muistan käyneeni jonkinlaisilla pienimuotoisilla Matkamessuilla jo paljon aikaisemmin ennen työskentelyäni matkailualalla.  Paikkana oli silloisen Hotelli Intercontinentalin nykyisen Scandic Parkin pohjakerroksen juhlatilat.

Messujen aikana voi näyttelyosastoilla kiertelyn lisäksi käydä kuuntelemassa mielenkiintoisia esityksiä, kuten esimerkiksi Etiopiasta, jossa on paljon katseltavaa ja maalla on pitkä ja kiinnostava historia.  Sinne matkustamisessa hiukan mietityttää Ulkoministeriön matkustustiedotteen sanat: "Vältä kaikkea matkustamista".

Virossa olemme käyneet pyöräilemässä jo toistakymmentä kertaa, mutta Tartton ympäristössä ja Saarenmaalla en ole pyöräillyt.  Näihin kohteisiin ei pääse junalla, joten oman polkupyörän mukaanottaminen on haastavaa.  Pitää vähitellen tutustua paikallisiin pyörävuokraamoihin tai siihen, miten voi varmistaa oman polkupyörän ottamisen mukaan bussiin. 




Lauantaina olisi tarjolla myös entisen pomon eli Aurinkomatkojen ex-tj Tuomo Meretniemen  haastatteluhetki ulkoministeri Pekka Haaviston kanssa.  Pekkahan on entinen Luonto-Liittolainen niin kuin minä ja Ilpokin olemme.

Messulippuja arvotaan muissakin matkablogeissa, joten kannattaa tutustua niihin esimerkiksi blogit.fi sivuston kautta. 

14 kommenttia:

  1. Haaveilen muutaman kuukauden asumisesta kaukomailla, Etelä-Amerikka kiinnostaa.

    VastaaPoista
  2. Uudet ideat matkakohteista erityisesti Etelä-Euroopassa ja houkuttelevat tarjoukset kiinnostavat

    VastaaPoista
  3. Johonkin lämpimään 😎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi olkoon Anonyymi, joka olet jättänyt viestin 12.1.2023 klo 14:15.00. Olet voittanut 2 lippua Matka messuille. Lähettäisitkö sähköpostiosoitteesi osoitteella kuronen.eila@gmail.com, jotta voin lähettää sinulle liput sähköpostilla.

      Poista
    2. 12.1.2023 klo 14:15:00 viestin jättänyt Anonyymi, lähettäisitkö sähköpostiosoitteesi minulle tiistaihin 17.1.2023 klo 21 mennessä. Teen sen jälkeen uuden arvonnan. kuronen.eila@gmail.com

      Poista
  4. Hyvät vinkit ja ideat uusiin matkakohteisiin 😎

    VastaaPoista
  5. Euroopan kohteista Luzern, Sveitsi alue olisi kiva tehdä kesäreissu.
    Valtavan kaunista seutua.

    VastaaPoista
  6. Kreikkaan tai keski-euroopan kaupunkilomalle nauttimaan kulttuurista

    VastaaPoista
  7. Lähden messuille lähinnä katsomaan esityksiä sekä uusien autojen sisäratkaisuja. Ei tässä kommenttikentässä ole nimettömänä paikkaa sähköpostille?

    VastaaPoista
  8. matti(piste)anttila(at)gmail(piste)com15.1.2023 klo 0.12.00

    Kaikki kohteet kiinnostaa, uudet ideat ja ajatukset matkoille ovat tervetulleita. Patikointi, luonto tms. etenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut Matti, Olet voittanut Metkaamatkustelua-blogin arvonnassa kaksi lippua Matka messuille. Vieläkö liput kiinnostavat? Vahvistathan asian keskiviikkoon 18.1.2023 klo 21 mennessä, jotta voin lähettää liput. Lähetin saman viestin myös suoraan sähköpostiin.

      Poista
  9. Uusi-Seelanti kiinnostava maa jossa en ole vielä käynyt.
    peholapp at lailanet.fi

    VastaaPoista
  10. Matkamessuilla kiinnostaa erityisesti lomakoti-teema, joka on oma tulevaisuuden haave 💫

    VastaaPoista
  11. Haaveilen matkasta Afrikkaan safarille. Ihailemaan erilaisia eläimiä niiden luonnollisessa asuinympäristössä.

    VastaaPoista