perjantaina, tammikuuta 20, 2023

Matkamessut 2023

 


Matkamessut kokosi väkeä ammattilaispäivän viettoon Helsingin Messukeskukseen torstaina 19.1.2023. Kiitokset Messukeskukselle jälleen kerran mahdollisuudesta päästä tutustumaan näyttelyyn bloggaajana content creator-lappu rinnassa. Yleisölle messut ovat avoinna 20. - 22.1.

Rovaniemen ja muutkin Lapin osastot ottivat messukävijät vastaan heti pääoven jälkeen portaita halliin laskeuduttessa. Rovaniemeltä ja Saariselältä alkaa omakin kesänviettoni ja agilitykisojen merkeissä tietenkin.


Viron osasto näkyi myös hyvin ja kauas kattoon ripustettujen mainoslakanoiden ansiosta.  Sieltä kävin hakemassa vinkkejä tulevan kesän pyöräretkeä varten.  

Olisikohan suuntana junalla Tartto ja sieltä pyöräily Peipsijärven rannalle ja tutustuminen Sipulitiehen.  Nyt kuulin, että polkupyörille pitäisi varta junasta ennakkoon paikka.  Se olisi sinänsä hyvä uudisus, ettei käy niin kuin kesällä 2022,  jolloin Rakveren matkallamme junissa oli enemmän polkupyöriä kuin sinne oikeastaan olisi pyöräpaikoille mahtunut. 

Saarenmaa on toinen houkutteleva pyöräilykohde.  Sinne pitäisi mennä bussilla ja busseissa on vähemmän tilaa polkupyörien kuljettamiseen kuin junassa.  Polkupyörien vuokraaminen perillä voisi olla myös hyvä vaihtoehto.


Kotimaisella Mandala Travelilla oli pieni osasto Thaimaan osaston yhteydessä.  Kävin sielläkin juttelemassa, sillä olemmehan lähdössä heidän matkoilleen Costa Ricaan ja Nicaraguaan helmikuussa ja huhtikuussa Armeniaan, Georgiaan ja Azerbadzaniin. Heidän ohjelmastaan löytyy tosi monenlaisia mielenkiintoisia kierroksia, joten muitakin matkoja saatetaan vielä varata .


Georgialla oli oma osaasto, josta sain mukavaa luettavaa valmistautuessamme Kaukasuksen kierrokselle.


 Georgialaisia herkkuja, hatsapuri juustoleipiä, olisi saanut Ville Haapasalon ruokavaunusta, mutta sellaisen jätin tällä kerralla ostamatta.
 
 
 
Suuntasin tieni kohti messujen partnerimaa Kreikan osastoa ja siellä Gavrielides Foodsin herkkuja, jotka olivat tuttuja edellisiltä Matkamessukäynneiltä. 

8,- euron Meze-lautaseen sai valita kuusi erilaista herkkua ja lisäksi tuli pita-leipää ja lämmintä halloumi-juustoa.

Kaikkiin yli 70:en maan ja 850:en näytteilleasettajan osastoon ei tullut todellakaan tutustuttua, mutta pysähdyin myös Etelä-Korean osastolle, josta otin Millalle tuliaiseksi materiaalia.  Hänellä on lennot varattuna ystävänsä kanssa maaliskuussa Souliin ja lähtevät sieltä tutustumaan omatoimisesti maahan.


Kahvit join vielä lehdistökeskuksessa, jonne bloggaajat saivat jättää päällysvaatteensa ja jätin hyvästit tämän vuoden Matkamessuille.

2 kommenttia:

  1. Torstaina tuli käytyä paikan päällä itsekin. Nyt tosin näyttää todennäköiseltä, että lähdetään käymään vielä lauantainakin, niin pitkiä keskusteluja tuli käytyä joidenkin tahojen kanssa, että paljon mielenkiintoista jäi kokematta. Näin siitä huolimatta, että oltiin paikan päällä koko päivä.

    VastaaPoista
  2. Kylläpä teillä riitti keskusteltavaa, mutta hyvä, että oli mahdollisuus käydä messuilla useampana päivänä.

    VastaaPoista