perjantaina, tammikuuta 19, 2024

Matkamessut 2024


Matkamessut 2024 alkoivat jälleen varsin talvisen sään vallitessa, kuten muistan lukuisilta edellisiltä vuosilta.  Nyt ei ollut kylmä, mutta runsas lumisade sai Helsingin liikenteen sekaisin.  Bussit ja muutkin autot seisoivat Mäkelänkadulla torstaina 18.1.2024 matkallani Pasilaan tutustumaan messuihin ammattilaispäivänä.  Lopulta kuljettaja kuulutti, että kannattaa nousta pois bussista, jos olette matkalla johonkin lähettyville, sillä liikenne oli aivan pysähdyksissä. Niinpä minäkin lähdin kävelemään pari sataa metriä ennen Velodromin pysäkkiä, jolta oli vielä muutama sata metriä määränpäähäni. 

Kiitokset jälleen Messukeskukselle, jolta saadun bloggaaja-passin / content creator rintalapun turvin pääsin tutustumaan messuihin.  10 vuotta sitten saivat bloggaajat ensimmäistä kertaa kutsun messuille, jotta saattoivat kertoa kokemuksistaan lukijoilleen.  Sitä ennen työvuosina olin siellä lukuisia kertoja työnantajani messuosastolla esittelemässä tuotteitamme. 
 

Messuhalleissa kierrellessäni hakeuduin Risteilykeskuksen osastolle, sillä onhan suunnitelmissamme lähteä juhlimaan kultahääpäivää ensi talven aikana Karibian risteilylle ellemme sitten keksi jotakin muuta. Kerroin, ettemme välttämättä pidä valtavan suurista ökyristeilijöistä ja sain vihjeen tutustua mm. Oceania Cruisesin risteilyihin, jotka tehdään pienemmillä laivoilla.


Haaveeni matkustaa Algeriaan olen maininnut blogissa aikaisemmin.  Löysin sinne jo syksyllä edullisia lentoja ja niinpä oli mukavaa tavata messuilla Afrikkaan Afrikkaan blogia kirjoittava Anssi Pohjavaara, jonka blogissa on juuri esillä sarja juttuja Algeriasta.  Anssi on perustanut Kamelimatkat nimisen matkatoimiston, joka on erikoistunut matkojen järjestämiseen Saharaan ja Länsi-Afrikkaan.  Afrikan pinta-alaltaan suurin valtio eli Algeria sijoittuu suurimmalta osaltaan Saharaan. On Algeriassa myös Välimeren rantaa ja vedet lämpimiä vielä syyskuussa, joten jään innoissani odottamaan ehdotusta matkaohjelmasta, jossa on tarjolla elämää suurkaupungissa, pienessä Saharan keskellä olevassa keidaskaupungissa ja Välimeren rannalla. 

Voisihan Algeriasta lennähtää myös vuonna 1960 itsenäistyneeseen Burgina Fasoon (vuodesta 1984)  eli entiseen Ylä-Voltaan, jonka pääkaupunki on Ouagadougou.  Nämä kaksi viimeksi mainittua nimeä ovat syöpyneet mieleeni jo noin 60 vuotta sitten, kun luonnonhistorian ja maantiedon opettaja Martta Patomäen tunneilla opeteltiin uusia Afrikan valtioita.


Messukeskuksen käytävillä tapasin myös sattumalta pari senioribloggaajapariskuntaa. Ensin kävelin valokuvista tutunnäköisten keskenään juttelevien pariskuntien ohi, mutta sitten rohkaisin mieleni ja tervehdin Appa matkustaa blogin Askoa ja Marjattaa sekä Aila ja Juha blogin kirjoittajia. 

Viron osastolla kävin jälleen hakemassa vihjeitä tulevan kesän pyörämatkaa varten. Olemme olleet Virossa pyöräilemässä jo 12 kertaa.  Jokohon nyt pääsisimme Saarenmaalle, sillä LUX-busseihin voi nykyään varata paikan myös polkupyörille.



Visit Madeiran osastolta hain esitteitä patikointireiteistä ja tapahtumista helmikuista matkaamme varten ja kuulin, että varaamamme hotellin lähellä on matkatoimisto, josta retkiä voi ostaa. Mandala Travelin osastolta kävin kysymässä joko maaliskuisen Nepalin matkan matkanjohtaja olisi tiedossa ja ilokseni kuulin, että ryhmästämme pitää todennäköisesti huolta viime kevään Kaukasuksen kierrokselta tuttu Elina. 

Tapasin messuilla myös entisen kollegan, joka on ollut perustamassa uutta Longitours matkailubrändiä Pohjoismaissa ja toimii Suomessa tj:na.  Longitoursin kotisivuilla kerrotaan, että "jokainen maatoimistomme toimii itsenäisesti ja perustajat ovat matkailualan ammattilaisia yli 20 vuoden kokemuksella niin matkanjärjestäjätoiminnoista Aurinkomatkoilla ja TUI:lla kuin online-matkatoimistoista Booking.comilla".
 
Messuilla kiertelin katsomassa myös sellaisten maiden osastoja, joihin matkasuunnitelmia ei ole aivan lähiaikoina.  Mielessä oli kuitenkin pari päivää sitten tehty Sitran elämäntapatesti, jonka mukaan hiilijalanjälkeni kaipaa huomattavaa pienentämistä.  Sitä ei oikein voi tapahtua muuten kuin luopumalla lentomatkustamisesta.



Salaattilounaan kävin syömässä hyvällä omallatunnolla kreikkalaisessa tavernassa ja italialaisten herkkuleivonnaisten ohi kävelin vesi kielellä.  Läksijäiskahvit nautin pikkuleipien kera ennen messuilta poistumista lehdistökeskuksessa, jonne me bloggarit saimme jättää myös päällysvaatteemme. 



4 kommenttia:

  1. Mekin kävimme messuilla torstaina, harmi ettei törmätty. Meillä tuli pääasiassa vietettyä aikaa kotimaan puolella, paljon oli mielenkiintoisia kohteita. Kiinnostavalta kuulostaa tuo Algeriakin kyllä, sinne voisi mielellään Anssin johdolla lähteä.

    VastaaPoista
  2. Harmi ettei törmätty messuilla Mikko ja Algeriaan olisi tosiaan mielenkiintoista lähteä Anssin johdolla vaikka nyt olenkin varautunut osittaiseen omatoimimatkaan Anssin kontaktien avustamana.

    VastaaPoista
  3. Olipa mukava tavata messuilla risumajani luona myös kasvokkain! Minä kiitän ja kumarran maininnasta tässä blogissa ja Instagramissa! :) Hmm, sinä ja Mikko & Marika kävitte luonani kyllä muistaakseni hyvin lähellä toisiaan.

    Matkaehdotus Algeriaan sinänsä on kyllä ollut tässä jo 95% valmiina, mutta nyt on edelleen selvittelyssä tuo mahdollinen snorklausmahdollisuus. Kukaan ei tunnu olevan oikein tietoinen moisesta. Jos Algeria kutsuu teitä, ja siellä oikeasti pääsee snorklaamaan, niin ehkä teidän kokemusten perusteella ryhdytään Algeriaa sitten markkinoimaan snorklauskohteena (tai sitten ei!) :)

    Palaan asiaan huomenna!

    VastaaPoista
  4. Oli todella mukava tavata messuilla ja hienoa, että Kamelimatkat herätti kiinnostusta messuyleisön keskuudessa. Olisi tosiaan hienoa, jos Oranin läheltä tai jostain muualta helposti julkisilla kulkuvälineillä tai taksilla lähestyttävästä paikasta löytyisi majapaikka läheltä kivaa snorklailurantaa.

    VastaaPoista