keskiviikkona, heinäkuuta 12, 2017

Mikkeli - Otava 2017

Neljäs viikonloppu peräkkäin matkustelua, niin myös koirilla.  Nyt oli vuorossa Mikkeli ja siellä starttimäärältään kesän suurin agilitytapahtuma eli Agirotu.  Ilmoittautumisia oli 2300 starttiin kolmen päivän aikana.

Lisää kuvia on Metkaamatkustelua.kuvat -sivustolla ja pieni yhteenveto Itä-Helsingin Agilityharrastajien menestyksestä löytyy I-HAH:n blogista.

Nopsa roturisteytys-länderini (villakoira-kromfohrländer) aloitti kisaputken Helin kanssa Lappeenrannassa SM-kisoilla 17.-18.6., sitten oli vuorossa Juhannuskisat Savonlinnassa samaan aikaan kun me kiertelimme Ilpon kanssa Valko-Venäjällä, UkrainassaTransnistriassa ja Moldovassa.  Turussa olimme 30.6. - 2.7. ja Nopsa kisasi Helin kanssa Agilityn MM-karsinnoissa.   Nyt oli vuorossa Mikkeli, jossa minä kisasin kolme starttia ja Heli osallistui Nopsan kanssa vain joukkuekisaan.

Heli oli ilmoittautunut osallistujaksi lauantaina aamupäivällä kisattuun avoimeen Suomen mestaruuskisaan, mutta ehdotti viikolla, ettemme lähtisi perjantaina heti hänen työpäivänsä jälkeen. Hänellä oli ollut raskaat työviikot ja edeltäneet kolme kisaviikonloppua olivat vaatineet herätyksen kellon soittoon. Niinpä lähdimme matkaan vasta lauantaina puolen päivän jälkeen.
Maisemissa matkan varrella ei ollut valittamista ja Kuortin ABC:n pihakojusta saimme myöhäiseksi lounaaksi herkullisia paistettuja Puulan muikkuja.
Majoituksen varasin asuntohotelli Huvikummusta Otavan kaupunginosasta, joka on liitetty Mikkeliin vuonna 2001 osana maalaiskunnan liitosta. Ajattelin, että Otavassa on mukavampi lenkittää koiria kuin kaupungin keskustassa.
Asuntohotelli Huvikumpu koostui tien toisella puolella olevasta ravintolasta, jonka salissa oli hotellin vastaanotto sekä tavallisen pientalo asunto-osakeyhtiön pihapiirissä olevasta yksikerroksisesta rakennuksesta. Tuli jotenkin mieleen, että rakennus olisi saattanut olla opiskelija-asuntola, sillä olihan Otavan opistossa aikanaan esim. matkailulinja, jossa monet entiset kollegani ovat opiskelleet. 

Pihalta oli sisäänkäynti ikäänkuin pieneen porraskäytävään, jossa oli kaksi lukittua ovea ja oman ovemme takaa löytyi taas kaksi lukittua ovea, joista toisen takana oli studio-huoneemme eli pieni keittiö ja makuuhuone. 
Keittiössä oli peruskoneet ja välineet ja makuuhuoneessa vuoteissa puhtaat hyvälaatuiset lakanat, peitteet olivat hiukan liian paksuja, kun sattui kohdalle yksi kesän harvoista lämpöaalloista. 
Muuna kalustuksena oli pieni työpöytä, muutama tuoli, TV-taso ja TV sekä rivistö kaappeja. Kyllähän tuolla yhden yön nukkui, mutta ero oli melkoinen sekä hinnan että tason suhteen verrattuna parin viikon takaisen kierroksen majapaikkoihin.  Huone aamiaisineen maksoi 84,- euroa ja koirista veloitettiin yhteensä 10,- euron lisämaksu. 
Heti majoittautumisen yhteydessä meille kerrottiin, että sunnuntaina ei olisi tarjolla aamiaista, koska ravintola avattiin vasta klo 12.  Aamiaistarvikkeet saimme ravintolasta illalla palattuamme kisapaikalta.  Kuvasta puuttuvat keitetyt kananmunat ja voinapit.  

Sunnuntai kului kisapaikalla Mikkelin raviradalla auringon paisteessa.  
Koiria ei voinut pitää autoissa emmekä jaksaneet pystyttää telttaakaan.  Nopsa ja Jymy lepäilivät omissa kevythäkeissään ja Metka häkkien välissä fleecepeiton muodostaman varjon alla. 
Pariin kertaan pääsivät koirat uimaan lähellä olleeseen Hanhilampeen. 
Pientä menestystäkin tuli perheelle.  Osallistuin Nopsan kanssa Open Class kisaan ja sijoituksemme oli 5/43 keskikokoisten koirien luokassa.  Muistoksi saimme mitalin ja muita pieniä palkintoja. 
Heli osallistui Nopsan kanssa joukkuekisaan ja sijoitus oli 4/26.  Joukkueessa olivat mukana Nopsan veli Jyrä, toisenlainen roturisteytys-länderi (parsonrussellinterrieri - kromfohrländer)  Nixi ja puhdas länderi Haka.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti