keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2023

Automatkalla läpi Suomen koirien kanssa


Kotimaan lomareissu Lappiin, yli 13 vuorokautta ja lähes 2450 km auton kyydissä istuskelua, mahdollistui koiraharrastuskaverin kanssa. Vaikka koirat ovat joskus rajoittaneet ulkomaanmatkailua, niin kotimaassa olisin tuskin pistäytynyt niin usealla paikkakunnalla, jos en olisi harrastanut agilityä lähes 25 vuotta. Juuri päättynyt kisareissu vei meidät ystävättären ja kolmen koiran kanssa kisoihin Saariselälle ja Rovaniemelle ja monille mukaville koiralenkeille UK-kansallispuistoon, Rokualle ja muuallekin. 

 

Ajoimme  Joutsan ja Viitasaaren kautta Kempeleeseen, jossa ensimmäinen Airbnb majapaikkamme oli Kempeleen paloaseman vieressä.
 

Saariselällä majoituimme viikon 9. - 15.6.2023 Santa's hotelli Tunturissa, jonka tapahtumatorilla (jutun otsikkokuva) kisattiin perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.


Saariselällä teimme päivittäin lyhyempiä ja pidempiä koiralenkkejä.


 
Kuljimme Aurapolun ympyräreitin ja kuljeskelimme lomamökkialueella, josta löytyi ystävättären entisen työnantajan talvireissulta tutuksi tullut mökki.  


Kävimme Kaunispäällä, joka ei ollut mielestäni kovinkaan kaunis eivätkä laskettelurinteitä täynnä olevat maisemat miellyttäneet silmää. 
 




Iisakkipäälle noustessamme näkyi vielä hiukan tunta.




 
Kiirunapolulle lähdimme Kiilopään lähtöportilta ja sieltä kuljimme myös lyhyen Vasapolun.



UKK-puiston reittien varrella oli nuoruudesta asti tutun Seppo Leinosen hauskoja ja opettavaisia opastuskylttejä.



Rumakurun reitti oli kulkemistamme mielestäni kaunein ja mielenkiintoisin. 



Päivittäisillä koiralenkeillä tuli vastaan monenlaisia hauskoja rakennuksia Saariselän valitettavasti tylsän kerrostalokeskustan vastapainoksi.



Saariselältä siirryimme Tankavaaran kultakylän kautta Rovaniemelle. 


Rovaniemellä asuimme kesän 2022 SM-kisareissulta tutuksi tulleessa Santasport Apartment hotellissa 15. - 18.6.2023 ja teimme kisapäivien päätteeksi lenkkejä Ounasvaaralla.



Kotimatkalla Rovaniemeltä etelään pysähdyimme Oulun Nallikarin hiekkarannalla, jossa olo oli kuin ulkomailla, paistoihan aurinko kuumasti pilvettömältä taivaalta.





Majoitukseksi olimme varanneet Tyrnävältä Airbnb-mummonmökin 18. - 20.6.2023, koska lähempää Rokuan kansallispuistoa ei löytynyt yhtä mukavaa yöpymispaikkaa.


Teimme sunnuntaina hieman lyhennetyn kierroksen Markkuun luontopolulla muutaman kilometrin päässä majapaikastamme.


Maanantain helteissä oli vuorossa ajelu 64 kilometrin päähän Rokuan kansallispuistoon, jossa teimme Syvyydenkierroksen ja sen päätteeksi koirat pääsivät uimaan Vaulujärveen.




Illalla teimme vielä koiralenkin tutustuen Tyrnävän nähtävyyksiin.



Kotimatka sujui kahden lyhyen pysähdyksen taktiikalla reilussa seitsemässä tunnissa. Näin autottomalle auton kyydissä istuskelu läpi Suomen ja myös pienemmillä paikkakunnilla käynti, antoi taas syyn ihailla monipuolista kotimaatamme.


Rovaniemeltä Oulun Nallikarin kautta Tyrnävälle


Rokuan kansallispuistossa koirien kanssa

2 kommenttia:

  1. Paljon kilometrejä, joten ei ihan kevyt reissu. Paljon kuitenkin mukavia ja ainakin itselleni hyvinkin mieluisia pysähdyspaikkoja mahtui reitin varrelle. Marika tykkää erityisesti Rokuasta runsaine jäkälineen ja itse tykkään Urho Kekkosen kansallispuistosta, jossa on todella monipuolisesti polkuja kuljettavaksi. Saariselällä ei välttämättä tainnut olla kovin paljoa vielä hyttysiä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas kommentista Mikko! Reissu ei ollut ollenkaan raskas, johtui varmaan hyvistä ilmoista, jotka osuivat kohdallemme. Saariselällä eivät hyttyset juurikaan häirinneet, kuten Kempeleessä, tekisi mieli kirjoittaa Kempeleellä. Rovaniemen Ounasvaaralla olivat harmina mäkäräiset, mutta niistäkin selvittiin myrkkyjen :( avulla.

    VastaaPoista