maanantaina, elokuuta 21, 2006

Ke 9.8. Saigonista Nha Trangiin

Klo 8 tuli Vidotoursin opas sekä auto kuljettajineen tuli hakemaan meitä hotellista ja 450 km:n matka kohti Nha Trangia alkoi. Oppaana oli mukava alle kolmekymppinen poika ja kuljettajakin oli nuori, mutta luotettavan tuntuinen. Matka kesti 7,5 tuntia ja se sujui oikein mukavasti.

Alkumatkasta olivat tienvarret täynnä erilaista liiketoimintaa ja asutusta.

Vähitellen tulimme viljelyalueille. Kumiplantaashien työntekijöille oli tienvarsilla yöpymispaikat:verkkokeinusängyt katosten alla.

Ensimmäisen pysähdyksen teimme reilun parin tunnin ajomatkan jälkeen paikalle, jossa oli siistit wc:t ja myynnissä monenlaista herkkua.

Matkan varrella näkyi viljelyalueita...

.. ja erilaista karjaa tienvarsilla (kuvien taso liikkuvan auton ikkunasta ei päätä huimaa, mutta tukee muistikuvia)

Ajettuamme noin 2/3 matkasta pysähdyimme lounaalleVinh Haon lähelle.Matka jatkui....

.. ja lopulta meidät jätettiin Nha Trangissa Vin Pearl hotellin terminaaliin, josta oli pikavenekuljetus (vajaa 10 minuuttia) Hon Tre saarelle ja sieltä rannasta kuljetus sähköautolla (viitisen minuuttia) hotelliin. Saaren kaupungin puoleisen rannan tuntumaan on rakenteilla suuri huvipuisto ja mantereelta on rakenteilla saarelle köysirata, jonka pitäisi valmistua jo vuoden 2006 lopulla.
Itse hotelli on upealla paikalla lahden poukamassa saaren pohjoisrannalla. 500 huonetta, joissa parkettilattia ja parveke sekä suurimmassa osassa merinäköala ja samalla näköala hotellin valtavalle uima-allasalueelle. Hotellin edessä oli hiekkaranta ja maisemana meren ulappa ja saaria. Läheisyydessä ei ollut yhtään muuta hotellia. Huoneet olivat tilavat ja kalustus tavanomainen. Kylpyhuoneessa erikoisuutena ison ammeen lisäksi myös lasiseinäinen suihkukaappi.

Saarella on jonkun verran paikallista asutusta, mutta emme päässeet tutustumaan saareen tarkemmin, sillä vaikka polkupyöriä olikin vuokralla niin niillä ei saanut lähteä ajamaan pois hotellin läheisyydestä. Tien varrella oli jopa vartija, jotta oli turha edes yrittää. Pyyhkeitä oli saatavissa veloituksetta uima-altaan ja rannan uimavalvojilta ja rantalavitsat varjoineen kuuluivat myös hintaan kuten kuljetukset mantereelle.

Hotellissa oli 3 ravintolaa, joista pääravintola oli iltaisin puolityhjä kuten itse asiassa oli koko hotellikin. Noin 1/3 hotellirakennuksesta näytti olevan kokonaan tyhjillään. Ravintolassa oli illalla elävää musiikkia ensin pianisti viihdytti ja sen jälkeen pieni 3:n naislaujajan ja soittajien orkesteri. Ravintolassa oli tarjolla buffetillallinen joka ilta, mutta söimme ensimmäisenä iltana vain salaatin, kaksi eri pääruokaa, juomat, kahvit ja leivokset, hinta 35,- USD. Hotellissa kerrottiin kaikki hinnat vain dollareina, toki ne sai lopuksi maksaa myös paikallisella rahalla, jos halusi. Eurolla oli huono kurssi. Päivän aikana satoi selvästi vähemmän kuin aikaisemmin eli matkalla tuli muutama pisara. Nha Trang onkin kuulemma sellaista aluetta, jossa ei paljon sada edes sadekauden aikana kuten nyt oli.
Uudempi teksti linkistä voi seurata reissun etenemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti