maanantaina, elokuuta 21, 2006

To 10.8. Snorklailua ja silmälasien tilaaminen

Hotellin aamiaisella oli tarjolla melkein kaikkea mahdollista, jota toivoa sopii. Vain pienet suklaa- ja kermaleivokset puuttuivat. ;)

Keittoliemiin lisukkeita ja mehuja


Leipiä ja muita leivonnaisia


Nuudeleihin yms. lisukkeita ja hilloja paahtoleivän sekä vohveleiden päälle


Tuoreita ja kuivattuja hedelmiä sekä erilaisia vihanneksiä, leikkeitä ja juustoja


Lämpimiä ruokia kaikkiaan toistakymmentä erilaista ja munakkaisiin lisukkeita

Hotellilla on oma muutaman sadan metrin pituinen hiekkaranta ja 2 isoa (todella isoa) uima-allasta. Rantatuoleja riitti kaikille halukkaille. Lippusalossa liehuvilla eri värisillä lipuilla ilmoitettiin oliko veteen turvallista mennä. Tuulten puolesta uiminen oli tosi mukavaa, mutta rannan ongelma olivat polttomeduusat, joista varoitettiin vaaleansinisellä lipulla. Meduusoja yritettin estää tiheällä verkolla, jolla rannasta oli eristetty usean sadan metrin levyinen uintialue. Muutama meduusa oli päässyt verkon yli ja saimme molemmat pari nokkosenpiston tapaista meduusankosketusta ja näimme snorklatessamme meduusoja. Muita kaloja verkon sisäpuolella ei oikein ollutkaan. Ilpo kävi snorklailemassa verkon ulkopuolella rannan vasemmalla reunalla ja siellä kyllä näkyi merenalaista elämää.


Puolenpäivän jälkeen lähdimme kaupungille ensin hotellin sähköautolla ja veneellä ja rannasta sitten otimme taksin. Hinta kolmisen euroa noin 5 km:n päähän Dam market alueelle.

Menimme ensin silmälasiostoksille. Tilasin itselleni sekä tavalliset että aurinkolasit ja Ilpolle tilattiin tavalliset lasit, kaikki "monitehoja" ja hinta yhteensä 270,- USD eli noin 210,- eur. Liikkeessä otettiin vastaan silmälasireseptimme, mutta näkömme tarkistettiin myös sikäläisellä koneella, jossa kuvana oli mökki ja sen edessä polku ja taivaan sekä maan horisonttiviivakin oli näkyvissä. Meitä palvellut naishenkilö ei kysellyt mitään vaan kuva muuttui epäterävästä teräväksi ja sain nousta tuolilta ylös. Itse en ole tuollaiseen koneeseen tutustunut Suomessa, mutta Ilpo sanoi katselleensa sellaista joskus. Lasit luvattiin valmiiksi sunnuntaiksi 13.8.

Silmälasiliikkeemme ja torialueen elämää

Kiertelimme "kaupparakennuksessa" ja sen ympärillä tehden tuliaisostoksia. Tinkiminen oli kovaa, joskus hinta tippui alkuperäisestä vain 10% joskus jopa 40%.

Hotellissa varasimme seuraavaksi päiväksi hieronta-ajat ja söimme illalliseksi salaatin, pizzat ja virvoitusjuomat, hinta vajaat 20,- eur. Käväisin myös hotellin nettihuoneessa. Konetta sai käyttää ilmaiseksi 20 min päivässä, mutta eihän siinä ajassa kerennyt kuin juorut lukea, joten blogiin kirjoittaminen ei onnistunut kuten olin etukäteen ajatellut tekeväni. Netin käytön hinta oli 5,- USD / tunti.
Uudempi teksti linkistä voi seurata reissun etenemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti