maanantaina, elokuuta 21, 2006

Ma 7.8. Retki Mekongjoen suistoon

Hotellin aamiaisella kahvi ja tee tarjottiin pöytiin, muuten aamiaistarpeet sai noutaa itse. Tarjolla oli 6 erilaista mehua, paljon hedelmiä, vihanneksia, valmiita jogurtti - mysliseoksia, erilaisia purkkijogurtteja, muroja, sämpylöitä, leipiä, croisantteja. Paikalla oli myös munakkaan paistaja, väliin sai valita itse täytteitä. Valikoimassa oli myös erilaisia keittoja / liemiä, joihin sai valita lisäkkeeksi nuudeleita, kasviksia, lihoja yms. toki valittavissa oli myös susheja, makkaroita, leikkelelihoja, valkohome- ja sinihomejuustoa ja emmentalia, lettuja, vohveleita, pannukkakkua, viinereitä, voitaikinaleivonnaisia jne. jne..

15,- USD:n hintainen retki Mekongjoen suistoon alkoi klo 8.10. Mukana oli japanilainen 3:n hengen perhe, saksalainen pariskunta, amerikkalais-vietnamilainen nuoripari ja Me. Ajoimme aamuruuhkassa My Thon alueelle. Ensimmäinen pysähdys tehtiin buddalaiseen Vinh Trang pagodaan, joka eroaa kiinalaisesta rakennusten ollen keltaisia. Kiinassahan ne ovat punaisia. Yksi päivän sadekuuroista sattui juuri tähän aikaan ja säästyimme kastumiselta. Pienen automatkan jälkeen siirryimme pienehköön laivaan, joka vei meidät saarelle, jossa opas esitteli erilaisia hedelmäpuita. Pysähdyimme mehiläiskasvattajan luo ja maistoimme hunajaviinaa ja teetä sekä erilaisia kuivattuja hedelmiä. Tarjolla oli myös "käärmeviinaa" ja uskaliaimmat saivat kuvauttaa itsensä bythonin kanssa. Jatkoimme kävelyä ja pysähdyimme hedelmämaisiaisiin paikalla oli myös paikallisten musiikkiesityksiä. Sitten siirryimme noin 3-4:n turistin vetoisiin soutuveneisiin, joita kaksi paikallista soutivat veneen kokasta ja perästä kapeaa jokea pitkin.



Jatkoimme vielä matkaa isommalla veneellä kohti kookoskaramellipajaa ja kävelytuokion jälkeen istahdimme pienen traktorin vetämään peräkärryyn, jolla ajelimmme paikallisen asutuksen läpi ravintolaan lounaalle. Lisämaksulliseksi lounaaksi valitsimme elefantinkorvakalaa, josta tehtiin vihannesten ja riisipaperin kanssa nyyttejä. Annos maksoi vajaat 100 000,- eli 5,- eur.

Ruokailun aikana tuli taas sadekuuro, joka ei onneksi taaskaan kauaa kestänyt. Laivalle kävellessämme ohitimme mm. vesipuhvelin. Laivamatkan aikana saimme vielä kookosmaitojuomat.

Hotellin Saigon Saigon baarissa kävimme drinkillä ja katsomassa maisemia.


Iltakävelyllä pistäydyimme iltapalalle Wrap & roll & fun ravintolaan, jossa istui paljon paikallisia. Sielläkin annokset käärittiin itse riisipaperiin. Otimme kevätrullia, viininlehtikääsyleitä, ja juomat. Hinta vajaat 8,- eur. Iltateet ja leivokset nautimme oopperarakennuksen toisessa päässä olevassa kahvilassa , hinta viitisen euroa.



Uudempi teksti linkistä voi seurata reissun etenemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti