torstaina, elokuuta 17, 2006

Su 6.8. Bangkokin kautta Saigoniin

Kööpenhaminan lentokentän turvatarkastuksessa Ilpon repusta löytyi partakone ja terä, jota Helsingissä ei oltu huomattu. Terästä jouduttiin luopumaan.
Bangokin kone oli iso ja komea Boeing 747-400 ja siellä tarjottu ateria oli hiukan erilainen kuin mihin lyhyillä Euroopan lennoilla on totuttu.

Bangkokiin saapuessamme saimme lentoemänniltä pienet orkideat ja samanlaiset saimme vielä Saigonissa. Bangkokin kentällä oli aikaa kolmisen tuntia tehdä pieniä ostoksia esim. sormipattereita lentokoneesta ostettuun kello/radio/lämpömittari/taskulamppuun. 4:n patterin hinta vajaat 2,- eur. Puoli litraa vettä maksoi noin euron ja cocispurkki hieman yli.

Saigonin lentokentällä meitä oli vastassa Vidotoursin opas nimikyltin kanssa ja ulkopuolella odotti auto, jonka kyydissä pääsimme noin 20 minuutin matkan hotelliin. Ensivaikutelma kaupungista oli: "kaoottinen liikenne ja kauhea määrä moottoripyöriä".
Hotellimme Caravelle on monissa arvioinneissa saanut Saigonin parhaan hotellin maininnan. Huoneet olivat tilavat ja sieltä löytyi kaikki tarpeellinen. Hotelli sijaitsi hyvällä paikalla kaupungin keskustassa oopperan vieressä lähellä ranskalaisajalla rakennettuja pääpostia ja Notre Dame kirkkoa sekä kauppakatuja.Majoittumisen jälkeen lähdimme tutustumaan hotelliin ja sen ympäristöön sekä etsimään ruokakauppaa veden ym. ostamiseeen.

Ruokapaikkaa etsiessämme tuli sadekuuro, jota pakoon menimme hotellin lähellä olevaan ravintolaan. 10 - 15 minuuttia kestävä sade tyhjensi kadut, mutta sateen jälkeen moottoripyöräruuhkat palautuivat hetkessä.

Alkusalaatin, 2 pääruokaa ja mineraalivedet saimme 300 000,- lla eli 15,- eurolla.
Iltakävelyllä kävimme vielä varaamassa huomiseksi paikallisesta pienestä matkatoimistosta retken Mekongjoen suistoon. Hinta lounaineen ym. 15,- USD / henkilö ja kaupan päälle saimme FIMEX TOURIST logolla varustetut lippikset, jotta meidät tunnistettaisiin seuraavana aamuna hotellin aulassa tämän toimiston retkille lähtijöiksi. Ostimme vielä kertakäyttösadeviitat sadekuurojen varalle hinta 30 000,- eli 1,5 euroa/kaksi viittaa.Uudempi teksti linkistä voi seurata reissun etenemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti